Сациві з баклажанів
Грузинська кухня - це національна кухня грузинського народу. Багато грузинських страв широко відомі в світі і стали міжнародними. У грузинській кулінарії широко використовуються овочі. А серед закусок дуже популярні різноманітні страви з баклажанів. Ось і сьогодні пропонуємо озброїтися цими синіми бешкетниками і приготувати прекрасну страву грузинської кухні - сациві з баклажанів. Баклажани дуже корисні. Вони містять клітковину, пектин, білки, калій, кальцій, фосфор, залізо, магній, натрій, вітаміни. Калій та інші речовини, що містяться в баклажанах, сприятливо впливають на роботу серця, розщеплюють холестеринові бляшки в судинах. А ще баклажан на сході називають овочем довголіття.
- 1. Баклажан — 6 шт.
- 2. Горіх волоський — 400 г.
- 3. Часник — 4 зубчика
- 4. Перець червоний стручковий — 0,25 стручка
- 5. Цибуля ріпчаста — 3 головки
- 6. Петрушка — за смаком
- 7. Кінза — за смаком
- 8. М'ята — за смаком
- 9. Оцет — за смаком
- 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Обрізати у баклажанів ніжки, розрізати вздовж і покласти на 10 хвилин в окріп. Потім викласти на стіл і 30 хвилин тримати під пресом.
Для соусу сацебелі потовкти у ступці 100 г. волоських горіхів, 1 зубчик часнику, порубати 1 головку ріпчастої цибулі. Покласти зелень кінзи і м'яти, залити склянкою кип'яченої води з оцетом і додати сіль.
Для фаршу розтовкти 300 г. очищених волоських горіхів, часник, червоний перець. Нарізати дрібно цибулю і петрушку.
У суміш додати трохи соусу сацебелі і начинити нею баклажани. Соусом, що залишився, залити баклажани зверху і на три дні поставити в прохолодне місце маринуватися.