Рисові кульки з моцареллою
- 1. Рис (арборіо) — 250 г.
- 2. Сіль — за смаком
- 3. Оливкова олія — 30 г.
- 4. Базилік (сушений) — 30 г.
- 5. Сир Пармезан — 30 г.
- 6. Сир Моцарелла — 150 г.
- 7. Яйце — 2 шт.
- 8. Паніровочні сухарі — 150 г.
- 9. Олія — 50 г.
- 10. Пастернак — 500 г.
- 11. Морква — 500 г.
- 12. Цибуля порей — 2 шт.
- 13. Петрушка — 30 г.
- 14. Перець чорний горошком — 10 шт.
- 15. Селера коренева — 500 г.
- 16. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
- 17. Лавровий лист — 3 шт.
- 18. Перець духмяний — 10 шт.
- 19. Зубчик часнику — 4 шт.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно приготувати овочевий бульйон. Для цього селеру почистити, ретельно вирізаючи місця, де шкірка врізається всередину кореня. Нарізати великими шматками. Так само зробити з морквою. Циблю ріпчасту почистити від лушпиння та розрізати навпів. Зелену частину цибулі-порею ретельно промити, крупно нарізати та відправити у кастрюлю до інших овочів. Залити овочі водою (близько трьох літрів води), довести до кипіння, а потім варити на маленькому вогні без кришки. Якщо з'явиться піна, то потрібно її зняти. Приблизно через півгодини після закипання води додати в бульйон зелень, перець та почищений часник. Варити ще 20-30 хвилин. Тепер витягнути овочі, а бульйон процідити.
Потім на сковороді розігріти олію, додати рис та, помішуючи, обсмажити рис до тих пір, поки кожне зернятко не стане прозорим. Після цього влити трохи овочевого бульйону (1,5 л.), приправити сіллю та помішуючи варити близько 2 хвилин. Після цього додати ще трохи бульйону, розмішати рис, продовжувати варити різотто (де різотто - спосіб приготування рису). Продовжити вливати бульйон, помішуючи після кожного додавання рідини. Готове різотто посипати тертим пармезаном та базиліком, розмішати та поставити в холодильник приблизно на 20 хвилин (щоб різотто стало більш щільним).
Якщо вийшли великі кульки моцарелли, то розрізати їх приблизно на 20 рівних частин. Яйця збити в неглибокій тарілці. Отже, руки опустити в прохолодну воду та розділити різотто на 20 рівних частин. З кожної частини зробити кульку.
В середину кожної кульки покласти шматочок моцарелли та знову зробити з різотто кульку. Опустити кульку у збите яйце, обваляти в паніровочних сухарях та прибрати в холодильник приблизно на 30 хвилин. В глибокій сковороді розігріти олію для фрітюру. Смажити по 5 кульок приблизно 3 хвилини до утворення золотистої скоринки. Обсушити готові рисові кульки на паперовому рушнику та розкласти по тарілкам, прикрасивши свіжою зеленню.