Житні млинці з сиром та інжиром
Існують різні види млинців. У цьому рецепті пропонується приготувати житні дріжджові млинці на молоці. Хоча запропоновані млинці і називаються "житні", насправді житнє борошно для приготування тіста беруть у співвідношенні 1: 1 з пшеничним борошном, щоб млинці не розвалювалися на сковороді. Тісто для млинців зручно збивати венчиком до однорідної гладкої консистенції. Млинці смажать звичайним способом. Начинка для млинців із кисломолочного сиру, петрушки, інжиру та часнику не повинна бути пюреподібною і однорідною, тому включаючи блендер, не перестарайтеся. Замість свіжого інжиру можна використовувати сушений, але його потрібно попередньо замочити в холодній воді приблизно на 1-2 години.
- 1. Борошно житнє — 100 г.
- 2. Борошно пшеничне — 100 г.
- 3. Цукор — 1 ст. л.
- 4. Яйце куряче — 3 шт.
- 5. Сіль — 0,5 ч. л.
- 6. Молоко — 400 мл.
- 7. Олія оливкова — 1 ст. л.
- 8. Дріжджі сухі — 0,5 ч. л.
- 9. Кисломолочний сир — 150 г.
- 10. Часник — 1 шт.
- 11. Петрушка — 10 г.
- 12. Інжир — 2 шт.
- 13. Олія рослинна — 50 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Змішати в мисці яйця, молоко, цукор, оливкову олію і сіль. Збити міксером до однорідної маси. Дріжджі змішати з 1 ст. л. теплої води, влити дріжджову суміш у миску до решти інгредієнтів. Вмішати в миску просіяне борошно, обидва види. Замісити тісто. Залишити на 20 хвилин.
У чашу блендера покласти сир, петрушку, інжир і часник. Збити, але не дуже сильно, маса не повинна бути як пюре.
Розігріти сковороду, змастити олією, по черзі обсмажити млинці з приготованого тіста.
Млинці змастити сирною сумішшю з блендера, скрутити в рулети. Подавати гарячими.