Буряково-малинове гаспачо
Традиційний для Іспанії, але встигший нами полюбитися гаспачо являє собою холодний овочевий суп-пюре характерного червоного кольору за рахунок додавання стиглих томатів і перців. Правильніше і точніше буде сказати, що ця перша страва родом з Андалусії – іспанського автономного співтовариства. У кожному регіоні Іспанії існує свій, неповторний рецепт гаспачо, який вважають правильним. Однак спільне, що об'єднує всі ці різні рецепти – це, звичайно ж, помідори, що входять до складу. Хочемо поділитися з Вами оригінальним варіантом класичного гаспачо – з молодим буряком, ароматною малиною і часником. Досить незвичайне, але дуже смачне поєднання припаде до душі навіть найвибагливішому гурману.
- 1. Буряк — 3 шт.
- 2. Малина — 300 г
- 3. Цибуля — 80 г
- 4. Часник — 1 зуб.
- 5. Оцет бальзамічний — 1 ст. л.
- 6. Лимон — 30 г
- 7. Оливкова олія — 3 ст. л.
- 8. Сіль — за смаком
- 9. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Буряк загорнути у фольгу, обережно наколоти, покласти на крупну сіль, насипану в деко і запікати в заздалегідь розігрітій до 200 градусів духовці протягом 1,5-2 годин (перевіряти готовність ножем). Охолодити і очистити.
У блендері подрібнити в пюре буряк, цибулю, часник, малину, оцет, оливкову олію. Обов'язково протерти через сито.
Якщо пюре вийде дуже густим, то розбавити мінеральною водою до консистенції супу. Посолити, поперчити за смаком. Охолодити.
Перед подачею прикрасити ягодами і зеленню.