Пиріг із рибою
- 1. Борошно пшеничне — 450 г.
- 2. Борошно житнє — 150 г.
- 3. Дріжджі сухі — 11 г.
- 4. Масло вершкове — 360 г.
- 5. Молоко — 200 мл.
- 6. Яйце куряче — 1 шт.
- 7. Сіль — 2 ч. л.
- 8. Філе білої риби — 700 г.
- 9. Кілька малосольна — 150 г.
- 10. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
- 11. Перець духмяний (в горошинах) — 4 шт.
- 12. Перець білий (в горошинах) — 4 шт.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Обидва види борошна просіяти в миску, додати дріжджі і сіль, зробити в центрі ямку. Тепле молоко змішати з яйцем, влити невеликими порціями в борошняну ямку. Замісити тісто, накрити рушником миску, залишити на 10 хвилин.
Тісто розкачати в прямокутний пласт товщиною 5 мм., із співвідношенням сторін 1 до 3. Умовно розділити лист на три частини, середній змастити 60 г. масла, накрити зверху однією з крайніх частин, також змастити зверху маслом, і накрити її третьою частиною. Залишити в холодильнику на 10 хвилин.
Дістати з холодильника тісто, розкачати його в напрямку перпендикулярному першому розкочування, надати форму квадрата. Половину пласта змастити маслом, що залишилося, скласти тісто як книгу. Знову розкатати поперек, щоб вийшов пласт розміром 30 на 50 см. Укласти тісто на змащене маслом деко, поставити в холодильник.
Промити кільку, видалити голови, плавники і хвости, решту порубати ножем. Білу рибу нарізати дрібними шматочками. Цибулю подрібнити. Перець розтовкти. Змішати в мисці рибу, цибулю і перець.
Викласти начинку на тісто. Поставити деко з пирогом в духовку, розігріту до температури 180ºС, полити зверху 150 г. топленого масла. Випікати 10-12 хвилин, до готовності начинки.
Після скласти тісто навпіл, готувати ще 10 хвилин. Вийняти готовий пиріг з духовки, накрити гарячим рушником, дати йому настоятися 15 хвилин.