Паста з креветками, томатами та базіліком
- 1. Паста — 250 г.
- 2. Креветки — 200 г.
- 3. Помідори — 3 шт.
- 4. Базилік — 30 г.
- 5. Часник — 2 зубчику
- 6. Оливкова олія — 6 ст. л.
- 7. Сіль — щіпка
- 8. Перець — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Часник очистити. Зелень базиліка вимити і добре обсушити.
Обірвати листочки базиліка і помістити їх в чашу блендера разом з очищеними зубчиками часнику.
Додати дрібку солі і влити 5 столових ложок оливкової олії.
Базилік з часником подрібнити в блендері до однорідної маси.
Помідори вимити. Один помідор нарізати невеликими кубиками. Решту помідорів нарізати скибочками. Креветки розморозити, вимити і очистити від панцирів (якщо креветки великі, у кожної зробити надріз уздовж спинки і видалити чорну вену).
Креветки ще раз обполоснути водою і дати стекти зайвій рідині. Як тільки підготували креветки, можна ставити воду для відварювання пасти. У велику кількість киплячої підсоленої води покласти макарони. Як тільки вода повторно закипить, зменшити вогонь до середнього. Варити пасту відповідно до часу, зазначеному на упаковці, або близько 7-8 хвилин.
У сковороді розігріти 1 столову ложку оливкової олії.У добре розігріту олію викласти креветки і обсмажити приблизно по 1-2 хвилині з кожної сторони, посолити. Креветки готові, коли вони порозовіють, а м'якоть стане матовою (тобто перестане бути прозорою).
Креветки перекласти з сковороди в миску і прибрати в тепле місце. У сковороду, де смажилися креветки, покласти кубики помідорів. Помідори трохи посолити, поперчити і тушкувати на середньому вогні ~ 4-5 хвилин.
Додати до помідорів базилікового-часникову масу і перемішати. Вимкнути вогонь, додати скибочки помідорів і креветки.
Посолити, поперчити, за смаком, і перемішати. Готову пасту відкинути на друшляк і дати стекти зайвій рідині. Перекласти пасту в сковороду до креветок з помідорами - все акуратно перемішати. Готову страву відразу подавати, прикрасивши листочками базиліку.