Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід європейська зима › М'ясний паштет із фісташками
М'ясний паштет із фісташками

М'ясний паштет із фісташками

Незамінний рецепт при підготовці до великих застіль: просто, смачно і ефектно. Фарш для паштету може бути яловичий або курячий. Перед тим як перекрутити м'ясо в м'ясорубці його потрібно очистити від жиру і плівок. Його треба перекрутити кілька разів поспіль, а краще перемолоти в блендері до однорідності. При покупці фісташок, слід вибирати горішки з вже трохи відчиненою шкаралупою. Якщо шкаралупа закрита, то горіх ще незрілий. Зрілі фісташки всередині блідо-зеленого кольору, з легким фіолетовим відтінком. М'ясний паштет з фісташками гідно урізноманітне асортимент закусок на святковому столі і неодмінно припаде до смаку всім гостям. Готовий паштет можна заморозити і зберігати в морозилці.

Кількість порцій 8
Час приготування 110 хв

  1. 1. Фарш із яловичини — 900 г.
  2. 2. Сухарі товчені — 1 склянка
  3. 3. Фісташки зелені — 0,5 склянки
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  5. 5. Часник — 3 зубчика
  6. 6. Петрушка — 50 г.
  7. 7. Яйце — 1 шт.
  8. 8. Бренді — 50 мл.
  9. 9. Вершки 48% — 50 мл.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Кмин — за смаком
  13. 13. Багет французький — за смаком
  14. 14. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У великій мисці змішати фарш, сухарі, фісташки, дрібно нарізану цибулю, подрібнений часник і петрушку, сире яйце, бренді, вершки, сіль, перець і кмин. Акуратно, але добре перемішати.

  2. Змастити маслом форму для випікання і викласти приготовану м'ясну масу. Злегка притиснути і накрити фольгою. Поставити в глибоке деко і залити гарячою водою так, щоб вона на половину доходила до форми. Випікати 1,5 години в заздалегідь розігрітій до 180°C духовці.

  3. Після запікання остудити і залишити на ніч у холодильнику.

  4. Зрізати бокові частини з паштету і викласти на тарілку. Порізати тонкими шматочками і подавати з тонко нарізаним багетом.