Грибний пиріг
- 1. Борошно пшеничне — 250 г
- 2. Сіль — за смаком
- 3. Вода — 60 мл
- 4. Гриби — 900 г
- 5. Масло вершкове — 20 г
- 6. Олія рослинна — 20 мл
- 7. Цибуля зелена — 20 г
- 8. Кмин — 10 г
- 9. Сир — 70 г
- 10. Молоко — 475 мл
- 11. Вершки 33-35% — 475 мл
- 12. Горіх мускатний — за смаком
- 13. Яйце куряче — 6 шт.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Змішати склянку борошна з сіллю. Додати вершкове масло, змішати міксером на найнижчій швидкості. Поступово додати решту борошна і холодну воду. Перемішати все до однорідної маси.
Тісто замісити, згорнути в кулю, обернути в харчову плівку. Покласти в холодильник на 1 годину. Форму для пирога змастити маслом.
Дістати тісто, тонко розкачати на присипаної борошном поверхні. Перекласти тісто у форму, зробивши бортик з тіста близько 3 см. Поставити форму з тістом в холодильник на 20 хвилин.
Духовку розігріти до 160 градусів. Застелити тісто папером для випічки і зверху засипати сухою квасолею. Випікати протягом 30-40 хвилин до золотистої скоринки. Обережно дістати квасолю і папір. Основу охолодити.
Гриби помити і нарізати кубиками. Нагріти в сковороді олію. Викласти нарізані гриби, додати сіль і перець. Тушкувати близько 5 хвилин, поки гриби не почнуть ставати м'якими. Зменшити вогонь до середнього, викласти вершкове масло, нарізану цибулю і кмин. Тушкувати близько 10-12 хвилин, потім охолодити.
Змішати до однорідного стану молоко, вершки, яйця, 1,5 чайної ложки солі, перець і мускатний горіх. Сир натерти на тертці. Викласти на дно основи пирога третину сиру і половину грибів. Залити половиною суміші гриби.
Додати ще третину сиру і гриби. Вилити другу половину молочної суміші і додати останню третину сиру. Випікати близько 90 хвилин. Коли пиріг буде готовий, охолодити і дістати з форми.