Мигдальні коржики
Мигдальні коржики - випічка з бездріжджового тіста. Тісто готується на молоці. В якості розпушувача для випічки в цьому рецепті використовується сода. Харчова сода при впливі на неї високої температури в духовці дасть посилену реакцію по виділенню вуглекислого газу. Саме вуглекислий газ додасть нашому тісту потрібну текстуру: воно вийде пишним і пористим. Якщо вдома не виявилося харчової соди, а є пакетик розпушувача, замініть соду розпушувачем: 1 чайна ложка розпушувача дорівнює по ефективності ½ чайної ложки соди. Борошно потрібно просіювати обов'язково. Це теж хімія. У процесі просіювання ми збагачуємо борошно киснем, що теж важливо для якості випічки.
- 1. Борошно — 300 г.
- 2. Цукор — 70 г.
- 3. Молоко — 100 мл.
- 4. Мигдаль — 100 г.
- 5. Сода — 0,5 ч. л.
- 6. Яйце — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Борошно перемішати з содою і просіяти.
Нагріти цукор з молоком і помішувати до розчинення, охолодити до кімнатної температури.
З борошна з содою, цукру і молока замісити тісто.
Готове тісто розкачати в пласт товщиною 5-6 мм., змастити яйцем, посипати рубаним мигдалем і, коли змазка трохи підсохне, вирізати формочками або ножем різні фігурки.
Випікати 10 хвилин при 200°C.