Салат Мімоза
- 1. Яйця — 6 шт
- 2. Рибні консерви — 1 банка
- 3. Твердий сир — 150 г
- 4. Майонез — 250 г
- 5. Масло вершкове — 100 г
- 6. Ріпчаста цибуля — 3 середні цибулини
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вершкове масло заздалегідь покласти в морозильник.
Яйця опустити в каструлю з водою. Поставити каструлю на середній вогонь, довести до кипіння. Продовжувати варити не більше 10 хв. Готові яйця перекласти в каструлю з холодною водою. Дати охолонути, очистити. Розділити яйця на білки і жовтки. Білки дуже дрібно нарубати ножем. Жовтки розім'яти виделкою. Тарілки з білками і жовтками накрити.
Цибулю очистити, дуже дрібно нарубати ножем або натерти на крупній тертці.
Сир натерти на дрібній або середній тертці, накрити. У зелені обірвати гілочки, все інше як слід подрібнити ножем.
Рибу дістати з банки, видалити великі кісточки. Якщо консерви «в олії», краще обсушити рибу від олії (вона, як правило, невисокої якості), використовуйте для цього складений у кілька шарів паперовий рушник. Укласти рибу в окрему тарілку і розім'яти виделкою - чи подрібнити її в блендері.
На момент початку укладання шарів всі інгредієнти повинні бути однакової температури, тому краще їх помістити на півгодини в холодильник.
У широке, але не дуже глибоке блюдо викласти рівним шаром нарубані яєчні білки. Поверх білків викласти шар тертого сиру. Третім шаром викласти розім'яту рибу. Змастити цей шар майонезом.
Поверх майонезу укласти шар подрібненої цибулі. Наступний шар - половина розім'ятих жовтків. Жовтковий шар змастити майонезом, а потім посипати подрібненою зеленню. Поверх зелені натерти на дрібній тертці заморожене вершкове масло.
В якості завершального шару протерти ложкою через сито жовтки, що залишилися.
До подачі до столу салат «Мімоза» повинен настоятися в холодильнику хоча б 2 години, а краще протягом ночі.
Перед подачею «Мімозу» можна прикрасити зеленню, скибочками лимону, скибочками жовтих помідорів тощо.