Кабачковий хліб
- 1. Борошно — 400 г.
- 2. Кабачок — 400 г.
- 3. Свіжі дріжджі — 15 г.
- 4. Олія — 25 г
- 5. Сіль — за смаком
- 6. Чорний мелений перець — за смаком
- 7. Вершкове масло — 65 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Кабачок почистити, натерти на великій тертці, посолити та викласти в друшляк на 20 хвилин, щоб стекла зайва рідина. Окремо дріжджі розчинити в 1 столовій ложці теплої води, дочекатися утворення бульбашок на поверхні. Далі просіяти борошно в чисту миску зі щіпкою солі, додати до неї віджатий кабачок.
Потім додати до борошна 1 столову ложку олії, розчинені дріжджі та трохи меленого перцю. Почати місити. Спочатку може здатися, що в тісті мало рідини, але кабачок при замішуванні буде виділяти все більше і більше соку, тому не потрібно поспішати підливати воду. Скоріш за все потрібно буде додати ще борошна. Додавати її по 1 столовій ложці, та місити поки тісто не стане еластичним, але, в той же час, трохи липким. Змастити тісто олією, покласти до миски та поставити в тепле місце на годину. За цей час воно збільшиться в два рази, стане ще більш повітряним та липким.
Змастити руки маслом та сформувати з тіста хліб. Покласти його у форму та залишити на 20-30 хвилин ще підійти. Духовку розігріти до 220°С та випікати хліб 30-40 хвилин. Коли верхня скоринка зарум'янится, перевірити готовність хліба зубочисткою - вона повинна виходити сухою. Ще гарячий хліб змастити вершковим маслом та дати охолонути