Камбала під польським соусом (рецепт для НВЧ-печі)
- 1. Морква — 2 шт.
- 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 3. Олія — 15 г.
- 4. Риба (філе камбали) — 600 г.
- 5. Яйце — 2 шт.
- 6. Вершкове масло — 100 г.
- 7. Кріп (зелень) — 10 г.
- 8. Петрушка (зелень) — 10 г.
- 9. Базилік (зелень) — 10 г.
- 10. Сік лимону — 10 г.
- 11. Сіль — за смаком
- 12. Перець духмяний мелений — за смаком
- 13. Розмарин сухий мелений — за смаком
- 14. Лавровий лист — 2 шт.
- 15. Чорний мелений перець — за смаком
- 16. Огірок — 1 шт.
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку, перед приготуванням необхідно підготувати рибу, попередньо її розморозивши, якщо це потрібно, випатравши та почистивши. Можна використати і охолоджену камбалу, котра вже очищена, і без голови. Зварити яйця: покласти до невеликої кастрюлі та залити холодною водою. Після закипання варити 7-8 хвилин. Потім залити холодною водою, до охолодження. Поки варяться яйця необхідно почистити, нарізати напівкільцями цибулю. Моркву ретельно помити за допомогою щітки, порізати тонкими кружечками.
В скляну кастрюльку покласти приготовані цибулю та моркву, столову ложку олії, налити дві столові ложки води. Готувати під кришкою протягом 6-7 хвилин на максимальній потужності (якщо мікрохвильова піч з максимальною потужністю 850 ВТ). Морква повинна стати м'якою, але при цьому не розварюватися. Якщо вона залишилася жорсткою, то поставити її ще ненадовго.
Після того як морква стала м'якою, зверху покласти камбалу, бажано розгорнути філе риби так, щоб більш товсті частини тушок були біля краю посуду. Додати сіль, чорний мелений перець та спеції за смаком: перець духмяний, розмарин, лавровий лист.
Готувати ще 5 хвилин на максимальній потужності. Потім дати постояти 5-7 хвилин, після цього перевірити готовність камбали - якщо риба побіліла, втратила свою "прозорість" та добре розділяється виделкою, то вона готова. Якщо не готова, то поставити її ще на півхвилини, потім також перевірити готовність.
Тепер необхідно приготувати польський соус. Яйця почистити та дрібно нарізати. Зелень ретельно промити та порізати її якомога дрібніше. Масло вершкове розтопити у мікрохвильовій печі. До масла додати яйця та зелень, все перемішати. Додати сіль за смаком, півчайної ложки лимонного соку. Цей соус також підійде й до будь-якої іншої вареної та тушкованої риби. Акуратно викласти на тарілку готову рибу, полити польським соусом. Можна прикрасити зеленню, свіжими огірками.