Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Калья

Калья

Калья - страва російської кухні, вперше згадується в джерелах XVI-XVII століть. Вважається, що це м'ясний або рибний суп, зварений на огірковому розсолі, що є прообразом розсольника. Але насправді рецептів приготування кальі існує кілька і вони досить різні. Свого часу це блюдо було вельми популярним, і часто подавалося на святковий стіл. Зараз воно практично вийшло з ужитку, і зустрічається в меню ресторанів досить рідко. У даному рецепті калья - легкий нежирный суп на основі бульйону. Але вона також готується з жирної риби, як морської, так і річкової, з додаванням ікри, а також з м'яса птиці або яловичих нирок.

Кількість порцій 8
Час приготування 30 хв

  1. 1. Курячий бульйон — 1 л.
  2. 2. Корінь селери — 1/4 шт.
  3. 3. Корінь петрушки — 1 шт.
  4. 4. Морква — 2 шт.
  5. 5. Огірки солоні — 3 шт.
  6. 6. Борошно — 1 ст. л.
  7. 7. Східні спеції — за смаком
  8. 8. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Нарізати соломкою моркву, корінь петрушки, селеру, цибулю. Все обсмажити на олії.

  2. Огірки, нарізані соломкою, приспустити в невеликій кількості води.

  3. На окремій сухій сковорідці трохи обсмажити столову ложку борошна і розвести 2 ст. ложками готового бульйону.

  4. Додати в бульйон борошно, овочі, огірки, спеції. Варити 20 хвилин.