Яблучний пиріг "Ніженка"
- 1. Вершкове масло — 100 г
- 2. Сир домашній — 100 г
- 3. Цукор — 175 г
- 4. Борошно — 200 г
- 5. Розпушувач — 1 ч.л.
- 6. Яблука — 4-5 шт.
- 7. Лимон — 1 шт.
- 8. Родзинки — 70 г
- 9. Коньяк — 2 ст.л
- 10. Сіль — дрібка
- 11. Сметана — 200 г.
- 12. Яйця — 2 шт.
- 13. Ванілін — на кінчику ножа
- 14. Картопляний крохмаль — 2 ст.л
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вершкове масло охолодити і порізати ножем на дошці. Перекласти в глибоку миску.
Додати 100 г. цукру, сіль, сир. Сюди ж просіяти борошно і розпушувач. Все перемішати і замісити тісто.
Потім загорнути його в харчову плівку і покласти в холодильник на 30 хвилин.
Родзинки промити и залити коньяком.
Із лимона видавити сік.
Кожне яблуко, не очищаючи від шкірки, розрізати на 4 частини, видалити сердцевинки. Збризнути яблука лимонним соком (частину соку залишити), щоб вони не потемніли.
Для прикраси пирога залишити 6-7 четвертинок. На кожній з них зробити кілька глибоких надрізів, не прорізаючи яблуко до кінця - під час запікання яблука розкриються у вигляді віяла.
Яблука, що залишилися нарізати невеликими кубиками і покласти в каструлю. Всипати 2 ст.л. цукру (можна і більше - залежно від кислоти яблук), влити 1-2 ст.л. лимонного соку. Накрити каструльку кришкою і тушкувати на слабкому вогні, періодично помішуючи, поки вони не стануть м'якими, на це знадобиться близько 10 хвилин.
Духовку разігріти до 190°С.
Тісто вийняти з холодильника, трохи розкачати його. Викласти його у форму для випічки, розподіливши по дну і зробивши невеликі борти. Випікати в розігрітій духовці близько 10 хвилин.
Для начинки з'єднати сметану, яйця, цукор, що залишилися, ванілін, крохмаль і як слід розмішати до отримання однорідної маси.
З родзинок злити коньяк, з'єднати його з яблуками.
Викласти цю масу на запечену основу з тіста. Потім акуратно розмісити залишені для прикраси четвертинки. Залити пиріг сметанно-яєчною начинкою.
Поставити в розігріту до 200°С духовку і випікати близько 20-25 хвилин. При подачі пиріг за смаком можна посипати цукровою пудрою.