Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід середній плита європейська › Хурма, запечена в сметані
Хурма, запечена в сметані

Хурма, запечена в сметані

Пізньої осені на полицях в магазинах з'являється довгоочікувана хурма. Дивовижний фрукт, дуже корисний і смачний. Мало кому відомо, але хурма запобігає появі ракових клітин, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань. Цей фрукт отримав назву «їжа богів». Не дивно: стародавні греки знали толк в задоволеннях. Насолодитися медовим смаком хурми можна, споживаючи її як фрукт або готуючи з неї цікаві закуски та десерти. Пропонований рецепт – яскравий тому приклад. Сметанний соус гармонійно поєднується з фруктом, наповнюючи страву вершковим ароматом. Щоб позбавити хурму від терпкості, залиште її в морозилці на пару годин.

Кількість порцій 3
Час приготування 75 хв

  1. 1. Хурма — 3 шт.
  2. 2. Сметана — 3/4 склянки
  3. 3. Яйце — 1 шт.
  4. 4. Борошно — 1 ст. л.
  5. 5. Цукор — 130 г.
  6. 6. Лимон — 0,5 шт.
  7. 7. Ванільний цукор — 1 ч. л.
  8. 8. Соняшникова олія — за  смаком
  9. 9. Цукрова пудра — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Натерти цедру лимона і видавити сік. Хурму залити водою так, щоб вона повністю покривала плоди; додати 100 г. цукру, цедру і лимонний сік. Поставити на сильний вогонь, довести до кипіння, зняти з вогню, накрити і залишити на 30 хвилин.

  2. Потім хурму вийняти, очистити від шкірки, видалити кісточки.

  3. Яйця збити з простим і ванільним цукром, змішати з борошном і сметаною. Хурму викласти у змащену маслом форму для запікання, полити сметанним соусом. Запікати в духовці, розігрітій до 180°С, протягом 30 хвилин.

  4. Подати, посипавши цукровою пудрою.