Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід середній українська › Фісташкова паска
Фісташкова паска

Фісташкова паска

Зрозуміло, що одним з найулюбленіших свят християн є Пасха. А найкращим в цьому святі для хороших господинь є приготування головної страви святкового столу – пасхи. Можливість готувати цей прекрасний продукт з різноманітними начинками завжди радує, адже найсмачніше часто всередині. Вже багато років у рецепт пасхи додають родзинки, курагу і улюблені фісташки. Ці корисні горіхи славляться не лише своїми смаковими властивостями, а й цілющими якостями. Вони містять білки, жири, вуглеводи та інші необхідні нашому організму мікроелементи. Тому смакування такої страви не залишить вибагливого гурмана без приємної насолоди від отриманого смаку, а затятого прибічника здорового способу життя без необхідної кількості поживних речовин.

Кількість порцій 1
Час приготування 30 хв

  1. 1. Сир — 600 г.
  2. 2. Яйця — 2 шт.
  3. 3. Ванільный цукор — 1 шт.
  4. 4. Вершкове масло — 100 г.
  5. 5. Фісташки — 100 г.
  6. 6. Цукор — 250 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Перед приготуванням паски неоюхідно оцінити сухість сиру. Якщо сир вологий, то переклсти його на тонку тканину (можна використовувати 2 шари марлі), треба зв'язати тканину вузлом і підвісити над тарілкою, куди б могла стікати сироватка. Після, протерти сир через сито, щоб вийшла розсипчаста маса.

  2. Яйця розтерти з цукром на водяній бані. Необхідно слідкувати, щоб яйця не прилипали до дна посуду. Розтирати необхідно поки вони не стануть блідо кремового кольору.

  3. Фісташки залити окропом, залишити на кілька хвилин, а потім очистити кожне ядерце від шкірки. Подрібнити очищені таким чином фісташки в блендері до отримання крупки.

  4. У протертий сир влити яйця, додати ванільний цукор. Потім додати по ложці розм'якшене вершкове масло. Все перемішати, щоб сирна маса стала абсолютно однорідною. Додати фісташки і перемішати.

  5. Перекласти сирну масу у форму. Форму заздалегідь прокласти одинарним шаром марлі. Марлю треба укласти якомога рівніше, щоб після приготування складки не відбилися на самій пасці. Кінці марлі укласти поверх сиру, поставити на них невелику тарілку, а на неї - тягар (наприклад, банку з водою). Поставити форму в глибоку тарілку (не в холодильник). Через отвір на дні форми надлишок сироватки буде витікати.

  6. Через 8 годин паска готова. Треба перевернути форму на тарілку, потягнути за кінці марлі і витягнути з форми готову паску. Прикрасити паску можна очищеними ядерцями фісташок.