Уха по-фінськи
Чим славиться Фінляндія? - Північним сяйвом, красивою природою і, звичайно ж, здоровою їжею. Оскільки ця країна омивається Балтійським морем, то може нагодувати вас свіжою рибкою.
А можна не їздячи за тридев'ять земель, самим приготувати юшку по-фінськи і відчути незвичайний смак далекої країни. Її ніжний смак подарує вам нову мрію - відвідати Фінляндію або ж повернутися туди чимскоріше.
Юшка дуже корисна не тільки завдяки сьомзі. Корисні речовини та мінерали подарують вашому організму селера, морська сіль і зелена цибуля. Готувати таку страву одна насолода, а ще більша радість - їсти юшку. Приємного!
- 1. Сьомга — 700 г.
- 2. Картопля — 350 г.
- 3. Корінь селери — 70 г.
- 4. Цибуля зелена — 20 г.
- 5. Сіль морська — 5 г.
- 6. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
- 7. Вершки — 200 мл.
- 8. Морква — 80 г.
- 9. Олія — 20 мл.
- 10. Кріп — 10 г.
- 11. Перець чорний мелений — 2 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Хвости, голову та хребти риби помити, залити водою та варити. Як тільки з'явиться піна, зняти її. Варити бульйон 30-40 хвилин. Окремо взяти моркву, ріпчасту цибулю та кореневу селеру дрібно порізати та припустити на сковорідці в невеликій кількості олії.
Коли бульйон приготується потрібно його процідити. Картоплю дрібно порізати та покласти в бульйон. Потім додати в бульйон зі сковорідки моркву, ріпчасту цибулю, селеру та зелену цибулю (порізану). Варити майже до готовності.
Потім покласти шматочки філе риби. Налити вершки, посолити, поперчити за смаком та варити уху ще 15 хвилин. Дрібно порізати кріп та додати до готової ухи.