Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Долма

Долма

Долма - це турецька страва, від смаку якого дух захоплює. Без перебільшення страва має вишуканий, казковий, приголомшливий смак. Вона нагадує звичні українські голубці, тільки замість капусти використовуються листя винограду. Пікантності додають приправи, якими так славиться Туреччина, - кінза, петрушка, чорний перець і часник. Для того, аби відчути смак тієї давньої і неймовірно гарної країни, вам не потрібно перепливати Босфор, бігати по галасливому турецькому ринку. Все, що вам потрібно, це приготувати долму. Страва принесе свято у вашу оселю навіть в саму похмуру погоду. Насолоджуйтесь!

Кількість порцій 4
Час приготування 85 хв

  1. 1. Виноградне листя — 250 г.
  2. 2. М'ясо (баранина) — 500 г.
  3. 3. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  4. 4. Петрушка — за смаком
  5. 5. Кріп — за смаком
  6. 6. Кінза — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Перець чорний мелений — за смаком
  9. 9. Часник — за смаком
  10. 10. Рис — 100 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Промитий рис залити гарячою водою та залишити настоюватися. Ріпчасту цибулю почистити, баранину порізати та все перекрутити на м'ясорубці. Якщо буде можливість, то краще цибулю та м'ясо дуже дрібно порубати ножем - саме тоді долма набуде особливого смаку. Але можна скористатися і м'ясорубкою.

  2. Тепер до фаршу потрібно додати спеції та посічену зелень - все на свій смак. Але в традиційній долмі повинно бути багато зелені. До цього часу рис вже повинен настоятися, злити з нього воду та додати до фаршу. Взяти виноградний лист, викласти на нього столову ложку фаршу та почати завертати. Повинен вийти конвертик.

  3. Тепер знадобиться казан чи кастрюля з товстим дном. Викласти на дно листя винограду - листків жаліти не потрібно. Зверху покласти долму та знову все прикрити листям винограду. Тепер знадобиться тарілка. Поставити її зверху на листя. Потім залити все водою, посолити та накрити кришкою. Залишити на маленькому вогні тушкуватися протягом години.

  4. Поки долма буде готуватися потрібно зробити соус. Для цього взяти кефір та перемішати з дрібно порізаним часником. Часнику не повинно бути багато, оскільки він може заглушити аромат самої долми. Готову долму дістати з казана та подати з соусом. Подається тільки в гарячому вигляді.