Долма
- 1. Виноградне листя — 250 г.
- 2. М'ясо (баранина) — 500 г.
- 3. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
- 4. Петрушка — за смаком
- 5. Кріп — за смаком
- 6. Кінза — за смаком
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Перець чорний мелений — за смаком
- 9. Часник — за смаком
- 10. Рис — 100 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Промитий рис залити гарячою водою та залишити настоюватися. Ріпчасту цибулю почистити, баранину порізати та все перекрутити на м'ясорубці. Якщо буде можливість, то краще цибулю та м'ясо дуже дрібно порубати ножем - саме тоді долма набуде особливого смаку. Але можна скористатися і м'ясорубкою.
Тепер до фаршу потрібно додати спеції та посічену зелень - все на свій смак. Але в традиційній долмі повинно бути багато зелені. До цього часу рис вже повинен настоятися, злити з нього воду та додати до фаршу. Взяти виноградний лист, викласти на нього столову ложку фаршу та почати завертати. Повинен вийти конвертик.
Тепер знадобиться казан чи кастрюля з товстим дном. Викласти на дно листя винограду - листків жаліти не потрібно. Зверху покласти долму та знову все прикрити листям винограду. Тепер знадобиться тарілка. Поставити її зверху на листя. Потім залити все водою, посолити та накрити кришкою. Залишити на маленькому вогні тушкуватися протягом години.
Поки долма буде готуватися потрібно зробити соус. Для цього взяти кефір та перемішати з дрібно порізаним часником. Часнику не повинно бути багато, оскільки він може заглушити аромат самої долми. Готову долму дістати з казана та подати з соусом. Подається тільки в гарячому вигляді.