Тріска в томатному соусі з чорносливом і розмарином
Незважаючи на те, що атлантична тріска – дієтична і низькокалорійна рибка, пропонована страва виходить досить-таки ситною і поживною. Корисність тріски не викликає сумнівів. Вона як основний інгредієнт страви практично не поступається м'ясу за вмістом білка. До того ж, філе цієї риби благотворно впливає на роботу шлунково-кишкового тракту і допомагає здоров'ю серця. Тушкування тріски в томатному соусі надає ніжний, делікатний смак і робить її соковитою. А в поєднанні з чорносливом і ароматною пряністю розмарином страва набуває вишуканість і неповторність. Не страва, а суцільне гастрономічне задоволення для Ваших смакових рецепторів. Спробуйте цю смакоту і переконайтеся в цьому самі.
- 1. Олія оливкова — 20 мл
- 2. Цибуля ріпчаста — 80 г
- 3. Оцет — 20 мл
- 4. Помідори консервовані — 1,5 кг
- 5. Вода — 200 мл
- 6. Тріска — 2,3 кг
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Перець чорний — за смаком
- 9. Чорнослив — 350 г
- 10. Розмарин — 20 г
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Цибулю очистити від лушпиння і нарізати кільцями або півкільцями. У блендері подрібнити консервовані помідори до консистенції пюре. Рибу нарізати не надто великими шматочками.
Чорнослив розрізати на 3 частини кожен. Розігріти в сковороді оливкову олію. Обсмажити в сковороді цибулю до золотисто-прозорого стану (близько 6-7 хвилин). Додати оцет і готувати близько 30 секунд. Рибу помити, відділити м'якоть від кісток.
Додати до цибулі томатне пюре і воду. Довести суміш до кипіння і додати рибу. Тушкувати близько 15 хвилин до готовності.