Шоколадно-мигдальний торт
- 1. Яйце — 7 шт.
- 2. Борошно — 200 г.
- 3. Цукор — 180 г.
- 4. Сода — 3 г.
- 5. Оцет — 4 г.
- 6. Какао порошок — 20 г.
- 7. Желатин — 25 г.
- 8. Молоко — 65 г.
- 9. Вершки (35%) — 500 г.
- 10. Цукрова пудра — 50 г.
- 11. Шоколад — 50 г.
- 12. Мигдалева крихта — 30 г.
- 13. Лікер "Амаретто" — 45 г.
- 14. Масло вершкове — 30 г.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Спочатку потрібно спекти бісквіт. Для цього жовтки відокремити від білків. Борошно змішати з какао порошком. Жовтки збити з 3/4 склянки цукру, насипати борошно, погашену оцтом соду, ретельно все збити. Білки збити з цукром (1/4 склянки), що залишився, до густої піни. До тіста обережно вмішати збиті білки. В змащену маслом форму викласти бісквітну масу. Випікати в попередньо нагрітій до 200°С доховці 35-40 хвилин. Дістати готовий бісквіт з духовки, охолодити та нарізати вздовж на 2-3 частини. Вийдуть бісквітні коржі.
Потім потрібно приготувати сироп для просочення коржів. Для чого 50 г. цукрової пудри розчинити в 3-х столових ложках лікеру. Просочити сиропом коржі бісквіту.
Після цього слід приготувати крем. Спочатку желатин розчинити у молоці кімнатної температури та поставити для набухання на 20 хвилин. Потім на водяній бані розігріти до розчинення желатинових крупинок, помішуючи без перерви. Охолодити молочно-желатинову суміш. Тепер охолоджені вершки збити до стійкої піни, додати до них цукрову пудру, знову збити. Тонким струменем влити желатинову суміш у збиті вершки, збити та поставити у холодильник до загусання.
Коржі промазати кремом, покласти один на одного. Тільки останній корж змащувати не потрібно. Боки торта теж змастити кремом та обсипати мигдальною крихтою. Шоколад розтопити на водяній бані, влити до нього 2 столові ложки молока, додати масло вершкове, розмішати до однорідної маси. Нанести на поверхню торта гарячу шоколадну масу. Торт поставити у холодильник на 2-3 години охолоджуватися та просочуватися.