Чахохбілі з курей
Чахохбілі з курки - це відома, фірмова страва грузинської кухні.
Грузинська кухня славиться своєю щедрістю, достатком і смакотою. Існує багато рецептів грузинських страв, які ви ще, напевно, не готували. Пропонуємо розширити ваш арсенал рецептів ще одним рецептом, який стане одним з ваших улюблених рецептів. Так як приготувавши чахохбілі з курки, ви не тільки дуже смачно поїсте, а й залишитеся великим шанувальником даного рецепту.
Чахохбілі з курки - дуже смачна, ароматна, вишукана страва. Червоне вино підкреслить смак м'яса і зробить його неповторним. М'ясо вийде дуже ніжним, м'яким і соковитим. А кінза, базилік, петрушка і цибуля розкриють весь аромат страви.
- 1. Курка — 800 г.
- 2. Аджика суха — 0,5 ч. л.
- 3. Перець гострий — 1 шт.
- 4. Кінза свіжа — 6 гілочок
- 5. Олія оливкова — 20 мл.
- 6. Помідори консервовані — 400 мл.
- 7. Базилік сухий — 3 г.
- 8. Вино червоне сухе — 100 мл.
- 9. Суміш хмелі-сунелі — 5 г.
- 10. Часник — 3 зубчика
- 11. Петрушка свіжа — 6 гілочок
- 12. Масло вершкове — 25 г.
- 13. Цибуля ріпчаста — 3 шт.
- 14. Цукор — 1 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Вимити курку, порізати на частини.
Розжарити неглибоку каструлю, додати 1 ст. л. рослинної олії, на великому вогні обсмажити курку до напівготовності. Якщо курка жирна - олію не додавати.
У каструлю додати дрібно нарізані помідори, тушкувати 15 хвилин, трохи посолити. Зменшити вогонь, накрити кришкою.
Цибулю тонко нарізати. На окремій сковороді обсмажити до трохи золотистого кольору.
Смажену цибулю додати до м'яса, готувати ще 15 хвилин.
Влити 0,5 склянки вина, готувати ще 15 хвилин.
Петрушку, кінзу, часник подрібнити, гострий перець розчавити. Все це разом зі спеціями і сіллю додати до каструлі за 5 хвилин до готовності.