Біскотті
- 1. Яйця — 3 шт.
- 2. Цукор — 150 г
- 3. Ванільний цукор — 2 ч.л.
- 4. Борошно — 300-350 г
- 5. Розпушувач — 2 ч.л.
- 6. Мигдаль (або інші горіхи) — 150 г
- 7. В'ялена вишня (або родзинки, цукати, шматочки шоколаду) — 100 г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
На сухій сковороді обсмажте мигдаль (чистити від шкірки його не обов'язково).
В одного яйця відділіть білок від жовтка (жовток поки відкладіть), з'єднайте один білок і ще 2 яйця, що залишились, збийте з цукром та ванільним цукром.
Просійте до цієї суміші борошно і розпушувач, все перемішайте.
Введіть мигдаль та вишню, перемішайте. У класичному варіанті біскотті готують з мигдалем, але можна використовувати і інші горіхи, наприклад, фісташкі. Окрім в'яленої вишні можна додати родзинки, клюкву, цукати з ріних фруктів, поламаний на дрібні шматочки шоколад - загалом, експериментуйте на свій смак.
Духовку розігрійте до 180°C. Жовток злегка збийте виделкою. Противень зателіть пергаментним папіром або намастіть олією. З тіста сформуйте два доволі широких "батона", викладіть на противень та змастіть їх заготованим жовтком. Випікайте протягом 30-35 хвилин, потім дайте трохи остигнути.
Наріжте кожен "батон" на скибочки товщиною 1-1,5 см, знов викладіть на противень та поставте у розігріту до 180°C духовку ще на 15 хвилин, до золотистого колеру. Назва цього печива перекладається як "запечені двічі". Завдяки такому повторному запіканню печиво підсихає, волога з нього випарюється та воно може дуже довго зберігатись. Але не перетримайте біскотті у духовці, інакше вони стануть надто твердими. Buon appetito!