![Бажі](https://img3.zakaz.ua/upload.version_1.0.9ca55398593b161fc9f6f0feeec5317e.350x350.jpeg)
Бажі
Бажі - це універсальний соус грузинської кухні, в якому найголовніше - горіхи. Піддавати тепловій обробці бажі не треба. У цьому і у відсутності у складі пасерованої цибулі - відмінності бажі від сациві. У приготуванні соусу можна використовувати холодну кип'ячену воду, а можна - м'ясний, в тому числі і курячий бульйон. Соусом можна поливати картоплю, капусту, баклажани, стручкову квасолю. Ще один варіант використання бажі. Курку, запечену в духовці до утворення злегка золотистої скоринки, трохи остудити і, порізавши порційними шматками, викласти в приготований соус бажі. Дати страві постояти (в ідеалі кілька годин), а потім подавати. В такий же спосіб можна вчинити і з відварною куркою, смаженою рибою, індичкою
- 1. Волоські горіхи — 200 г.
- 2. Кінза — 1 пучок
- 3. Часник — 2 зубчика
- 4. Оцет винний — 1 ст. л.
- 5. Шафран — за смаком
- 6. Хмелі-сунелі — за смаком
- 7. Сіль — за смаком
- 8. Перець чорний мелений — за смаком
- 9. Вода — 50-70 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У ступці розтовкти волоські горіхи до тих пір, поки вони не перетворяться в пасту (можна замість цього пропустити через м'ясорубку).
Окремо потовкти порізану дрібно кінзу з дрібно рубаним часником, посолити, поперчити. Потовкти.
У каструлі змішати кінзу з горіхами, шафраном і хмелі-сунелі, уксусом і залити холодною кип'яченою водою до тих пір, поки вона не стане схожою за консистенцією на рідку сметану. Все ретельно перемішати.