Басма
- 1. Баранина — 500 г.
- 2. Картопля — 350 г.
- 3. Морква — 200 г.
- 4. Помідор — 2 шт.
- 5. Цибуля ріпчаста — 500 г.
- 6. Невелика головка капусти — 1 шт.
- 7. Гарбуз — 400 г.
- 8. Часник — 5 зубків
- 9. Зелень — 1/2 пучка
- 10. Сіль — за смаком
- 11. Зіра — за смаком
- 12. Коріандр — за смаком
- 13. Сухі трави (за бажанням) — за смаком
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У холодний казан покласти шар порізаного м'яса, жиром вниз. Шматочки м'яса з кістками підуть на нижній шар, а чисту м'якоть нарізати кубиками 3 на 3 см. і покласти поверх кісточок. Необхідно присолити цей шар і посипати його зірою і коріандром (зовсім крапельку) .
Цибулю порізати півкільцями і скласти на м'ясо.
Помідори необхідно порізати великими шматками і покласти поверх цибулі, ще раз при цьому посолити. Не можна допускати, щоб помідори опинилися поверх картоплі (після дотику з помідорами картопля стане твердою і не звариться).
Після помідор покласти шар очищеної моркви, порізаної кружечками.
Поверх моркви покласти картоплю, порізану на дві - чотири частини так, щоб потім картоплю було зручно їсти. Посолити картоплю з морквою.
Нарізати невеликими шматками гарбуз і покласти красиво на картоплю.
Часник очистити від шкірки і розкласти його цілим на шар гарбуза. Зелень можна покласти цілими гілочками. Ще раз посолити і посипати зірою.
Потім капуста - її необхідно нарізати великими шматками і залишити декілька листків цілими. Капусту натерти зірою і сіллю, укласти гіркою і закрити все капустяним листям.
Усі шари щільно придавити емальованою мискою, накрити кришкою і поставити на вогонь. Спочатку буде достатньо вогню середньої сили, коли закипить зменшити вогонь до слабкого і залишити кипіти ще на 45 хвилин. Готовність страви можна дізнатись за запахом.