Перлова каша з гарбузом і грибами
Щоб урізноманітнити свій щоденний раціон чимось новеньким і смачненьким, зовсім не обов'язково купувати дорогі делікатеси. Навіть із самих звичайних і доступних продуктів може вийти цікава і головне смачна комбінація. Любителям перлової крупи пропонуємо оригінальний рецепт перлової каші з гарбузом і грибами. На перший погляд дивне поєднання інгредієнтів здивує Вас своєю гармонією смаків. Перловка готується за принципом овочевого різотто. Подавати кашу можна в якості самостійної страви, а також як ситний і поживний гарнір до м'яса. З величезного розмаїття грибів краще всього використовувати свіжі підберезники, вони віддадуть каші свій насичений аромат і золотистий колір.
- 1. Крупа перлова — 300 г
- 2. Гарбуз — 200 г
- 3. Гриби — 400 г
- 4. Сир — 50 г
- 5. Цибуля — 1 шт.
- 6. Часник — 2 зуб.
- 7. Масло вершкове — 50 г
- 8. Бульйон курячий — 500 мл
- 9. Олія рослинна — 30 мл
- 10. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Перлову крупу замочити на ніч або мінімум на 6 годин. Гриби помити і нарізати кубиками. Обсмажити гриби на олії до м'якості.
Цибулю і часник очистити від лушпиння, дрібно нарізати. Обсмажити цибулю з часником на рослинній олії до золотистого кольору. Туди ж додати перловку і тушкувати 5-7 хвилин, підливаючи невеликими порціями бульйон.
Гарбуз очистити від шкірки і насіння. Нарізати дрібними кубиками. Додати гарбуз в сковороду і тушкувати ще 5 хвилин.
Потім додати смажені гриби і перемішати. Додати тертий сир і знову перемішати. Вимкнути вогонь, додати вершкове масло, накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин, після чого можна подавати.