Банани з трьома соусами
- 1. Волоські горіхи (очищені) — 4 ст. л.
- 2. Банани — 8 шт.
- 3. Цукор — 300 г.
- 4. Вода — 6 ст. л.
- 5. Цедра 1 апельсина — 3 смужки
- 6. Масло вершкове — 5,5 ст. л.
- 7. Шоколад гіркий (не менше 70%) — 250 г.
- 8. Мед — 1 ст. л.
- 9. Вершки жирністю 35% — 2 ст. л.
- 10. Цукрова пудра — 1 ст. л.
- 11. Маскарпоне — 250 г.
- 12. Ванільний цукор — 0,5 ч. л.
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Приготувати соус тоффі. У сотейник покласти цукор, апельсинову цедру і 2 ст. л. води. Варити, помішуючи, на повільному вогні до отримання карамелі золотистого кольору. Додати вершкове масло (2,5 ст. л.), 4 ст. л. води і нагрівати 1-2 хв., після чого зняти з вогню і видалити апельсинову цедру.
Приготувати шоколадний соус. Шоколад розламати на невеликі шматочки, скласти у вогнетривку миску і поставити на водяну баню. Додати вершкове масло (3 ст. л.) і готувати на невеликому вогні до отримання однорідної маси. Додати мед, розмішати, зняти з вогню і дати охолонути.
Приготувати ванільний соус. В окремий посуд влити вершки, покласти цукрову пудру і збити в густу піну. Додати маскарпоне і ванільний цукор, ретельно перемішати.
Горіхи посікти ножем у велику крихту.
Банани очистити, розрізати уздовж навпіл, розкласти на персональних сервірувальних тарілках. Помазати ванільним кремом, полити шоколадним соусом і соусом тоффі. Посипати горіхами і подати до столу.