Баклажани по-пекінськи
- 1. Баклажани — 250 г
- 2. Рослинна олія для смаження — 15 мл
- 3. Соєвий соус — 15 мл
- 4. Крохмаль — 25 г
- 5. Сіль — 2 г
- 6. Корінь імбиру — 2 г
- 7. Цибуля — 2 г
- 8. Часник — 1 зубчик
- 9. Перчик чилі — за смаком
- 10. Кунжутна олія — 2 мл
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
З баклажанів зніміть шкірку і наріжте їх скибочками товщиною близько 1 см.
На одній стороні кожної скибочки ножем зробіть надрізи глибиною близько 3 мм. Після цього кожен пластик розріжте на смужки шириною 3 см.
У сковороді нагрійте трохи олії і покладіть в нього баклажани. Трохи прожарьте їх і переверніть - вони повинні підрум'янитися з обох сторін. Діставайте баклажани шумівкою, щоб дати зайвому жиру стекти.
Цибулю і імбир подрібніть. Часник наріжте пластинками.
У чашці з'єднайте соєвий соус, цибуля, імбир, крохмаль, сіль і 1,5 ст.л. теплої води. (Якщо ви хочете, щоб страва була більш гострим, додайте також трохи подрібненого перчика чилі).
У сковороду влийте 10 мл олії, нагрійте на сильному вогні, додайте пластинки часнику і просмажте до появи аромату.
Після чого додайте в сковороду баклажани і підливку і смажте, помішуючи, до повної готовності баклажанів. У самому кінці влийте до баклажанів кунжутну олію, викладіть їх на тарілку і подавайте.