Запечена свинина з гірчичною скоринкою
Запекти свинину таким великим шматком - справа нескладна. Великий плюс цього рецепту в тому, що після запікання подавати страву можна різними способами. Або з якимсь гарніром, або ж порізати на шматочки і робити з ним бутерброди. Варіантів достатньо.
Це дійсно універсальний рецепт для м'яса. Іноді буває - не знаєш, що вже приготувати, щоб порадувати свою сім'ю. Тоді спробуйте просто запекти м'ясо за цим рецептом. Гірчична скоринка з часником надає йому особливого смаку, а завдяки тому, що після запікання можна по-різному подавати м'ясо, ви швидко впораєтесь з цією стравою. Адже підготувати його для запікання нескладно. А вже як його подавати - справа ваша.
- 1. Свинина — 1кг
- 2. Яєчний жовток — 1шт
- 3. Зерниста гірчиця — 100г
- 4. Мед — 1 ст. л.
- 5. Часник — 1шт
- 6. Сіль — за смаком
- 7. Перець — за смаком
- 8. Вермут — 3 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
М'ясо обмити, обсушити за допомогою серветки.
Часник очистити і нарізати часточками. Зробити в м'ясі невеликі отвори і нашпигувати м'ясо шматочками часнику, натерти сіллю і перцем.
М'ясо згорнути в цілий шматок і перев'язати харчовою ниткою.
Змішати гірчицю, мед і яєчний жовток. Посолити, поперчити.
Нагріти духовку до 200°C градусів. М'ясо викласти в глибоке деко, за допомогою кулінарного пензлика покрити м'ясо медово-гірчичною сумішшю.
Покласти запікати в духовку. Через 20 хвилин полити м'ясо 3 ст.л. вермуту.
Запікати протягом 40 хвилин, періодично поливаючи соком, що стікає.