![Курячі грудки, глазуровані карі](https://img3.zakaz.ua/upload.version_1.0.32098b032dcfa196f4cd4052e8b821ae.350x350.jpeg)
Курячі грудки, глазуровані карі
Не дарма, запечене куряче м'ясо завоювало репутацію "найапетитнішої страви", особливо, якщо в цьому допомагають різні соуси і прянощі. У цьому рецепті головним "помічником" стане приправа карі. Пряність не надто гостра, але має привабливий аромат, витончений смаковий нюанс, і до усього цього, вважається корисною. Цікаво, але "карі" переводиться як "соус". Рецептів індійської приправи налічено більше мільйона і не дивуйтеся, але саме мінливістю смаку вона притягнула свою увагу в кулінарії. Досить швидко адаптувалася до м'ясних та інших страв, завоювавши статус найпопулярнішої приправи у світі. Тому можете не сумніватися: курочка вийде дуже смачною. Оцініть соковите, покрите глазур'ю м'ясо і влаштовуйте приємні обіди якомога частіше.
- 1. Куряча грудинка — 2 шт.
- 2. Борошно — 3 ст. л.
- 3. Цибуля — 1 шт.
- 4. Томатна паста — 3 ч. л.
- 5. Оливкова олія — 30 г.
- 6. Карі — 1/2 ч. л.
- 7. Бульйон — 150 мл.
- 8. Лимонний сік — 1 ч. л.
- 9. Вершкове масло — 15 г.
- 10. Сіль — 1/2 ч. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
У мисці змішати сіль із перцем. Додати просіяне борошно. Перемішати.
Куряче м'ясо обваляти в суміші з борошна. Обсмажити в сотейнику на вершковому маслі.
Перекласти м'ясо у форму для запікання. Запікати 20 хвилин при температурі 180ºС.
У сотейник долити оливкову олію. Додати нарізану цибулю. Пасерувати 2 хвилини. Всипати 1 ст. л. муки і протушкувати 3 хвилини.
Підсипати до цибулі карі і томат. Розвести бульйоном. Додати лимонний сік. Варити на повільному вогні 15 хвилин. Глазур готова.
Дістати з духовки запечене м'ясо. Полити глазур'ю. Відправити куряче м'ясо ще на 5 хвилин в духовку.