Кекс "Душевний"
- 1. Яйця — 3 шт.
- 2. Борошно — 1,5 склянки + ще трохи для посипки
- 3. Цукор — 1 склянка
- 4. Сіль — дрібка
- 5. Вершкове масло — 100 г + ще трохи для змащення форми
- 6. Сода — 1 ч.л.
- 7. Апельсин — половинка
- 8. Сир — 250 г
- 9. Родзинки (за бажанням) — 50 г
- 10. Курага (за бажанням) — 50 г
- 11. Ванілін — на кінчику ножа
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Духовку нагрійте до 180°C.
Вершкове масло розріжте на кілька шматочків, покладіть в каструльку і поставте її в гарячу духовку, щоб розтопити масло.
Тим часом добре збийте яйця з цукром, ваніліном і сіллю.
Влийте розтоплене масло (воно має бути трохи теплим, але не гарячим!). Все добре перемішайте.
Всипте соду і зверху відразу ж залийте її соком, вичавлюючи його з апельсина (в цьому рецепті замість апельсина ви також можете використовувати лимонний сік і цедру). Загашену соду перемішайте з основною масою до однорідності.
Решту шкірки апельсина натріть на дрібній терці для отримання цедри.
Введіть в тісто сир і цедру. Якщо ви будете використовувати родзинки і курагу, то родзинки попередньо потрібно замочити, а курагу нарізати на шматочки, і також додати в тісто на цьому етапі. Все ще раз злегка збийте міксером. Потім просійте в цю масу борошно і все добре перемішайте. У вас повинно вийти в'язке і плинне тісто.
Форму для кексу змастіть вершковим маслом і злегка посипте борошном. Вилийте в неї тісто і випікайте в розігрітій духовці приблизно 30 хвилин. Готовність перевірте дерев'яною паличкою. Коли кекс буде готовий, при бажанні, його можна полити розтопленим шоколадом або глазур'ю або посипати цукровою пудрою.