Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря марокканська м'ясо весна › Харіра (марокканський суп із бараниною)
Харіра (марокканський суп із бараниною)

Харіра (марокканський суп із бараниною)

Перше і друге в одній тарілці. І багато-багато пряних спецій. Так кажуть про харіру – культовий марокканський суп з бараниною. Ця північноафриканська страва є головним частуванням в період священного Рамадану. Рецепт складний, але від цього не менш цікавий. Харіра здивує Вас багатством неповторних ароматів і насиченим смаком. А яскравий вигляд цього незвичайного супу буде радувати око. Правильно приготовлена баранина подарує страві божественний аромат. Страва для тих, хто любить смачно і ситно поїсти. І наостанок невелике нагадування: не забудьте замочити нут на ніч у воді кімнатної температури на вісім-дванадцять годин.

Кількість порцій 6
Час приготування 165 хв

  1. 1. Баранина — 450 г.
  2. 2. Куркума — 1 ч. л.
  3. 3. Перець чорний мелений — 1,5 ч. л.
  4. 4. Кориця — 1 ч. л.
  5. 5. Імбир — 0,25 ч. л.
  6. 6. Перець червоний мелений — 0,25 ч. л.
  7. 7. Маргарин — 2 ст. л.
  8. 8. Коріння селери — 150 г.
  9. 9. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  10. 10. Кінза — 100 г.
  11. 11. Цибуля червона — 1 шт.
  12. 12. Помідори — 800 г.
  13. 13. Вода — 1,4 л.
  14. 14. Сочевиця зелена — 150 г.
  15. 15. Нут — 420 г.
  16. 16. Вермішель — 110 г.
  17. 17. Яйце куряче — 2 шт.
  18. 18. Лимони — 1 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Кінзу і цибулю нарізати. Велику каструлю поставити на маленький вогонь, покласти в каструлю баранину, всипати куркуму, чорний перець, корицю, імбир, червоний перець, нарізані цибулю і кінзу, а також маргарин. Постійно помішуючи, готувати 5 хвилин.

  2. Помідори нарізати кубиками, сік від помідорів злити, додати помідори в каструлю. Перемішати інгредієнти в каструлі, варити протягом 15 хвилин.

  3. Сік з помідорів влити в каструлю, влити воду, додати сочевицю, довести до кипіння, варити протягом 2 годин на маленькому вогні.

  4. За 10 хвилин до кінця приготування збільшити вогонь, всипати в каструлю нут і вермішель, варити 10 хвилин, до повної готовності вермішелі.

  5. Додати в суп збиті яйця і сік лимона, перемішати, варити протягом 1 хвилини до готовності яєць.