Карасі в духовці
Багато хто з вас готував карасів за різними рецептами багато разів. Смажили до хрусткої скоринки, тушкували в сметані, запікали і навіть готували консерви з карасів, але наш рецепт не схожий на раніше випробувані вами рецепти. Така риба, як короп, карась, білий амур має стійкий запах болота. Але приготована по-нашому рецепту рибка виходить ароматна, соковита, м'яка і не пахне болотом. Карасі в духовці - це прекрасна страва, так як солодке м'ясо карася ні з чим порівняти не можна, а приготувати його дуже просто. Ця страва чудово підійде і на святковий, і на повсякденний стіл.
А щоб потім не пригнічувати себе кісточками, рекомендуємо в маринад додати лимонного соку. Таким чином кислота роз'їсть всі кісточки.
- 1. Карась — 800 г.
- 2. Олія оливкова — 100 мл.
- 3. Часник — 3 зубчики
- 4. Приправа для риби — 3 ч. л.
- 5. Кунжут білий — 5 г.
- 6. Кріп свіжий — 1 пучок
- 7. Петрушка свіжа — 1 пучок
- 8. Сіль — 3 г.
- 9. Панірувальні сухарі — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Рибу вимити, почистити і видалити плавники.
Змішати сіль, приправу для риби, кунжут і дрібно нарізані часточки часнику. Заправити масу оливковою олією і перемішати.
Карась замаринувати отриманою масою і поставити в холодильник на 1 годину.
Форму для випічки посипати панірувальними сухарями. Мариновану рибу посипати кропом, петрушкою і сухарями.
Запікати карасів в розігрітій духовці протягом 35-40 хвилин при температурі 200°C.