Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря важкий день народження обід › Яловичина по-бургундськи
Яловичина по-бургундськи

Яловичина по-бургундськи

Страва "яловичина по-бургундськи" - є загальновідомою, знаменитою, старовинною французькою стравою. Її інгредієнти можуть змінюватися. М'ясо, наприклад, в нашому рецепті можна брати будь-яке, яке можна тушкувати, наприклад, лопатку, наднирник або голяшку. Для поліпшення смакових якостей м'яса використовують не тільки приправи, як у нашому випадку лавровий листок і перець, але додають вино. Можна також використовувати різне вино або додавати коньяк. Але у французів на рахунок вина особливе ставлення. Вони кажуть, що додавайте вино тільки те, яке самі б випили в чистому вигляді. Приготуйте цю страву з французьким присмаком і порадуйте себе і своїх близьких Францією на тарілці вдома.

Кількість порцій 6
Час приготування 200 хв

  1. 1. Печериці — 250 г.
  2. 2. Бекон — 80 г.
  3. 3. Яловичина — 1,2 кг.
  4. 4. Томатна паста — 1 ст. л.
  5. 5. Мука — 2 ст. л.
  6. 6. Червоне вино — 350 мл.
  7. 7. Курячий бульйон — 500 мл.
  8. 8. Лавровий листок — 1 шт.
  9. 9. Часник — 1 зуб.
  10. 10. Морква — 3 шт.
  11. 11. Цибуля — 100 г.
  12. 12. Вершкове масло — 30 г.
  13. 13. Сіль — за смаком
  14. 14. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У великій кастрюлі на рослинній олії обсмажити гриби до золотистого кольору, близько 15 хвилин. Перекласти їх на тарілку. М'ясо порізати на кубики з стороною 2,5 сантиметра, поперчити та посолити за смаком, обсмажити на сильному вогні. Потім покласти на тарілку.

  2. Порізати бекон тоненькими смужечками. З каструлі вийняти все, і залишити лише трішки масла. Смажити бекон протягом 5 хвилин. Додати томатну пасту та перемішувати 30 секунд. Додати борошно та смажити також протягом 30 секунд.

  3. Повернути в каструлю яловичину та влити вино, бульйон, покласти лавровий листок та подрібнений часник. Довести до кипіння та перенести в духовку розігріту до 180ᵒC. Тушкувати близько однієї години.

  4. Нарізати моркву шматочками середньої величини. Покласти її до каструлі та відправити знову в духовку. Тушкувати ще 1,5 години. За 15 хвилин до готовності додати готові гриби.

  5. Коли страва буде майже готова, покласти в каструлю вершкове масло і розмішувати до розчинення. При подачі, за бажанням, посипати петрушкою.