Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря духовка російська › Сирний пиріг "Забава"
Сирний пиріг "Забава"

Сирний пиріг "Забава"

Рецепт на замітку всім хазяєчкам, які люблять домашні випічки більше, ніж магазинні. А тим, хто тільки вчиться пекти пироги, він теж повинен сподобатися. Тому що за часом він досить швидкий, та й не складний. Потрібно відзначити, що тут дуже багато компонентів, які дуже корисні, і їх слід використовувати в своєму раціоні. Наприклад, сир хороший для кісток, в ньому багато білка, який можна вживати навіть увечері. Ізюм підходить для зміцнення серцево-судинної системи, для підвищення імунітету. Горіхи ж теж мають корисні властивості, насичені багатьма вітамінами (тут вже залежить від того, які саме горіхи ви виберете ). Тому пиріг "Забава " такий потрібний і корисний .

Кількість порцій 10
Час приготування 70 хв

  1. 1. Вершкове масло — 130 г
  2. 2. Яйця — 4 шт.
  3. 3. Цукор — 170 г
  4. 4. Розпушувач — 1 ч.л.
  5. 5. Ванільний цукор — 1,5 ч.л.
  6. 6. Какао — 1 ч.л. (з гіркою)
  7. 7. Борошно — 1,5 склянки (або більше)
  8. 8. Сир — 500 г
  9. 9. Крохмаль — 1 ч.л.
  10. 10. Родзинки — за смаком
  11. 11. Горіхи — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Вершкове масло (100 г.) розтопити і охолодити.

  2. Борошно просіяти з розпушувачем.

  3. Одне яйце злегка збити.

  4. У велику миску влити олію, додати цукор (1/3 склянки), ванільний цукор (0,5 ч.л.) і все перемішати.

  5. Какао через сито всипати до цієї маси і ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

  6. Слідом додати збите яйце і ще раз все перемішати вінчиком або виделкою.

  7. Порціями ввестиь борошно з розпушувачем і замісити гладеньке тісто.

  8. Від отриманого тіста відокремити 1/3 частину і прибрати в морозильник.

  9. Решту тіста розкачати і викласти у форму.

  10. Родзинки або інші сухофрукти для начинки промити і замочити.

  11. Решту вершкового масла розтопити.

  12. Яєчні білки з двох яєць, що залишилися, відокремити від жовтків і прибрати в холодильник. Жовтки злегка збити.

  13. Сир викласти в миску і розім'яти виделкою. Якщо хочеться, щоб начинка мала кремову консистенцію, треба пропустити сир через сито або протерти його блендером. Додати решту цукру, ванільний цукор і все добре перемішати.

  14. Влити вершкове масло, додати жовтки і крохмаль і ще раз добре перемішати.

  15. За бажанням ввести в начинку родзинки, горіхи та інші наповнювачі.

  16. Охолоджені білки збити міксером в міцну піну. Ввести їх в сирну масу і акуратно перемішати знизу догори, щоб вони не опали.

  17. Отриману сирну начинку викласти на тісто і розрівняти.

  18. На терці натерти заморожену частину тіста і, рівномірно розподіливши її, насипати верхній шар пирога. Випікати пиріг у нагрітій до 180°C духовці близько 30 хвилин.