Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря плита європейська літо › Ріболліта - тосканський суп
Ріболліта - тосканський суп

Ріболліта - тосканський суп

Ріболіта - це густий італійський овочевий суп, зобов'язаний своїм походженням Тоскані. У перекладі з італійської "ribollita" означає "зварена двічі" або "вдруге проварена". Цьому є пояснення: спочатку цей селянський суп із хліба, овочів і квасолі готували, потім залишали на добу, після цього знову проварювали і лише тоді подавали. Запропонований рецепт - це, звичайно ж, лише варіація на тему: "Ріболліта". Втім, в переліку інгредієнтів Ви в тому чи іншому вигляді знайдете всі обов'язкові компоненти тосканського супу: квасолю, овочі, товчені сухарі, білокачанну капусту (замість чорної капусти cavolo nero) і оливкову олію. Суп за цим рецептом виходить смачним, ситним, густим і наваристим.

Кількість порцій 6
Час приготування 90 хв

  1. 1. Часник — 3 шт.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  3. 3. Стебло селери — 1 шт.
  4. 4. Морква — 1 шт.
  5. 5. Бекон — 110 г.
  6. 6. Олія оливкова — 100 мл.
  7. 7. Томати у власному соку — 425 г.
  8. 8. Квасоля — 1,25 кг.
  9. 9. Бульйон курячий — 400 мл.
  10. 10. Розмарин свіжий — 1 стебло
  11. 11. Капуста білокачанна — 1 шт.
  12. 12. Сухарі товчені — 100 г.
  13. 13. Сир пармезан — за смаком
  14. 14. Яйця курячі — 6штук
  15. 15. Петрушка — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Налити в каструлю оливкову олію, поставити на вогонь, розігріти. Всипати в каструлю подрібнений часник і цибулю, а також моркву, селеру і шинку. Обсмажувати протягом 5 хвилин.

  2. Додати в каструлю томати разом із соком, налити бульйон, додати квасолю і розмарин.

  3. Довести до кипіння, накрити кришкою каструлю, варити протягом 1 години, квасоля повинна розваритися.

  4. Додати в суп нашатковану капусту, готувати 5-7 хвилин. Додати сухарі, перемішати, розлити по тарілках, присипати зверху пармезаном.

  5. Поки вариться суп, покласти яйця в киплячу воду рівно на 5 хвилин. Потім воду злити і потримати яйця під холодною водою 30 секунд, щоб зупинити процес приготування. Коли яйця трохи охолонуть, акуратно їх почистити.

  6. Розлити суп по двох тарілках і покласти в кожну варене яйце. Посипати петрушкою і сиром пармезан.