Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря європейська зима › Гарбузово-картопляний салат
Гарбузово-картопляний салат

Гарбузово-картопляний салат

Салати завжди приємно готувати. Адже, найчастіше вони не вимагають багато часу, а результат виходить приголомшуючим. Сьогодні ми вам рекомендуємо приготувати дуже незвичайний, але дуже смачний і корисний гарбузово-картопляний салат. До його складу входять корисні інгредієнти, так що такий салат можна вживати людям у яких є деякі проблеми зі здоров'ям, в першу чергу з травленням. Гарбуз і шпинат - це можна сказати цілющі продукти. Вони містять повний комплекс вітамінів і мікроелементів. Цікаво відзначити, що гарбуз є носієм маловідомого вітаміну Т. Джерелом такого вітаміну є ще три продукти - це насіння кунжуту, курячі яйця, дріжджі. Вітамін Т в організмі не синтезується.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Солодкий гарбуз — 400 г.
  2. 2. Картопля — 200 г.
  3. 3. Червоний солодкий перець — 50 г.
  4. 4. Біла цибуля — 50 г.
  5. 5. Зубчик часнику — 2 шт.
  6. 6. Оливкова олія — 25 г.
  7. 7. Коричневий цукор — 15 г.
  8. 8. Подрібнений чебрець — 5 г.
  9. 9. Подрібнений базилік — 5 г.
  10. 10. Сіль — 3 г.
  11. 11. Чорний мелений перець — за смаком
  12. 12. Червоний мелений перець — 2 г.
  13. 13. Шпинат — 400 г.
  14. 14. Кмин — 5 г.
  15. 15. Соняшникова олія — 20 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Солодкий гарбуз почистити від шкірки та зернят і порізати невеликими кубиками. Почистити та порізати кубиками картоплю. У велику кастрюлю налити воду та покласти порізаний гарбуз та картоплю. Вода повинна покривати овочі. Дати воді закипіти та зменшити вогонь. Накрити кришкою та варити на повільному вогні 15-20 хвилин або поки овочі не стануть достатньо м'якими. Злити воду та відставити овочі.

  2. У велику сковорідку налити соняшникову олію та дати їй нагрітися. Тонко порізати червоний солодкий перець та білу цибулю, часник подрібнити. Покласти солодкий перець, цибулю та часник і часто помішуючи, смжити на середньому вогні, поки цибуля не стане прозорою. Додати коричневий цукор, та смажити ще хвилин 5, поки цукор добре не перемішається та не розчинеться. Забрати з вогню.

  3. Додати на сковорідку кмин, базилік, сіль, чорний перець. Акуратно перемішати те, що смажилося на сковорідці з вареною картоплею та гарбузом. На широку тарілку викласти шпинат, зверху помістити гарбузово-картопляний салат.