Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Мусака

Мусака

Мусака - це східна страва, яку дуже смачно вміють готувати в країнах Ближнього Сходу. Це своєрідна запіканка з баклажанів, прослоенних фаршем, якщо сказати коротко. Але в цій страві присутні ще дуже багато інгредієнтів, які дають той неперевершений смак і аромат східної страви. У приготуванні цієї страви також важливо дотримуватися всіх етапів, чого ми вас і навчимо. Смак страви виходить божественним. Страва має ніжно-солодкий смак. Ви будете просто танути від цього захоплюючого смаку страви, поїдаючи шматок за шматком мусаку. Всі складові інгредієнти страви дуже вдало й доречно поєднуються між собою, навіть кориця в даній страві надає потрібну пряну пікантність всій решті інгредієнтів.

Кількість порцій 8
Час приготування 125 хв

  1. 1. Баклажани — 1 кг.
  2. 2. Цибуля — 2 шт.
  3. 3. М'ясо (яловичина без кісток) — 500 г.
  4. 4. Помідор — 3 шт.
  5. 5. Червоне сухе вино — 150 мл.
  6. 6. Твердий сир — 100 г.
  7. 7. Масло вершкове — 70 г.
  8. 8. Молоко — 200 г.
  9. 9. Борошно — 25 г.
  10. 10. Сіль — за смаком
  11. 11. Перець чорний мелений — за смаком
  12. 12. Лавровий лист — 2 шт.
  13. 13. Орегано — за смаком
  14. 14. Духмяний перець — за смаком
  15. 15. Кориця мелена — за смаком
  16. 16. Лимонна цедра — 5 г.
  17. 17. Перець чилі (пластівцями) — за смаком
  18. 18. Мускатний горіх (мелений) — 10 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Спочатку потрібно підготувати баклажани. Для цього почистити баклажани від шкірки. Потім нарізати їх вздовж, отримуючи пластини, товщиною 0,5-1 см. Потім обсмажити баклажани на сковороді. Перед цим скласти шматочки баклажан в миску, присолити та залишити на якийсь час, щоб вийшла гіркота. Обсмажити баклажани з невеликою кількістю олії.

  2. Перекрутити м'ясо на мясорубці. Готовий фарш з яловичини обсмажити на оливковій олії. Увесь час перемішувати та розбивати грудочки. Цибулю почистити та подрібнити. Помідори розрізати навпів та натерти м'якуш на великій тертці, шкірку викинути. Додати цибулю та помідори до фаршу. Перемішати та продовжувати готувати хвилин 5-7. Потім влити вино.

  3. Додати до фаршу спеції (лавровый лист, орегано, духмяний перець, корицю, лимонну цедру, перець чилі). Зробити вогонь маленьким та випарювати рідину, доводячи фарш до готовності та не забуваючи час від часу помішувати. Готовий фарш повинен бути взагалі без рідини.

  4. Далі приготувати соус бешамель. Для цього в сковороді розтопити вершкове масло та вмісити в нього борошно, з цим добре справиться вінчик. Ру (основа з борошна та молока) повинен бути густим. Вогонь під сковорідкою - мінімальним. Дати маслу з борошном майже закипіти. Зняти сковорідку з вогню, влити тонкою цівкою при постійному помішуванні молоко, котре повинне бути кімнатної температури або злегка підігріте. Соус, спочатку рідкий, через кілька хвилин почне перетворюватися на густий. Базовий соус готовий, але його можна доповнити натертим сиром, приправити мускатним горіхом.

  5. Коли всі складові мусаки готові, можна починати складати її. Знадобиться форма для запікання з бортиками. Спочатку сформувати нижній шар з баклажан, взяти найбільш щільні шматочки та викласти їх дуже щільно один до одного. Далі присипати натертим сиром. наступний шар з м'ясного фаршу. Накрити шаром добре складених баклажан. Якщо дозволяє форма та кількість продуктів, то шари можна і повторити. Закінчується складання шаром баклажан, котрий потрібно присипати твердим сиром. Зверху полити баклажани бешамель. Присипати верх твердим сиром. Накрити форму фольгою. Випікати в розігрітій духовці, температура - 180ºС, час - 15 хвилин. Потім зняти фольгу та готувати ще хвилин 15-20.