Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря салати пісні страви › Легкий салат з картоплі, перців і маслин
Легкий салат з картоплі, перців і маслин

Легкий салат з картоплі, перців і маслин

Для кожної гарної господині справжня честь вміти готувати салати, адже вони не тільки прості у приготуванні, але і допомагають урізноманітнити повсякденний раціон. Особливу нішу серед усього розмаїття цієї страви займають овочеві салати. Головний критерій, чому їх так люблять – незаперечна користь і свіжий смак. Спробуйте легкий салат з картоплі, перців і маслин і переконайтеся в цьому самі. Яскрава композиція в салатниці радує око, а достаток смаків і ароматів, безсумнівно, підніме Вам настрій. Для більшої яскравості фарб використовуйте зелений і оранжевий болгарські перці, до маслин можете додати оливки. З пропонованих в супермаркеті сортів помідорів найкраще використовувати чері.

Кількість порцій 12
Час приготування 30 хв

  1. 1. Оцет — 30 мл.
  2. 2. Олія оливкова — 20 мл.
  3. 3. Картопля — 900 г.
  4. 4. Огірки — 150 г.
  5. 5. Помідори — 150 г.
  6. 6. Перець болгарський — 150 г.
  7. 7. Цибуля зелена — 50 г.
  8. 8. Маслини без кісточок — 60 г.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець чорний мелений — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У мисці змішати оливкову олію, оцет, сіль і перець. Картоплю помити і відварити в підсоленій воді до готовності. Потім злити воду, охолодити картоплю, очистити і нарізати кубиками або скибочками. До картоплі додати заправку і перемішати.

  2. Перці помити, видалити насінні коробки й нарізати кубиками. Помідори і огірки помити і теж нарізати не дуже великими кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і подрібнити. Маслини нарізати половинками або кільцями (кісточки видалити). Додати всі овочі до картоплі, добре перемішати і охолодити перед подачею.