Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря без термічної обробки європейська › Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки
Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки

Легкий лимонно-винний маринад для риби і курки

Урізноманітнити звичну страву з риби або курки і надати їй пікантний смак допоможе легкий лимонно-винний маринад. Як відомо, лимонний сік має розм'якшуючу дію, а сухе вино робить м'ясо ніжніше і надає неповторний аромат. М'ясо необхідно витримати в такому маринаді не менше трьох годин. Кращий ефект очікується, якщо відправити рибу (курку) маринуватися в холодильник на всю ніч. Тоді м'ясо виходить надзвичайно ніжним, м'яким і соковитим. Потім готуйте рибу (курку) будь-яким звичним для Вас способом: смажте, тушкуйте, запікайте – все на Ваш смак. У маринад можна додати одну столову ложку лимонної цедри і чайну ложку сушеного естрагону. Бальзамічний оцет можете замінити естрагоновим.

Кількість порцій 4
Час приготування 15 хв

  1. 1. Лимон — 30 г.
  2. 2. Часник — 10 г.
  3. 3. Вино біле сухе — 20 мл.
  4. 4. Оцет бальзамічний — 10 мл.
  5. 5. Італійські трави — 10 г.
  6. 6. Суміш перців — за смаком
  7. 7. Сіль — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. З лимона вичавити сік. Часник очистити від лушпиння і видавити сік за допомогою часникодавки.

  2. Оцет змішати з вином. Додати лимонний сік і часник.

  3. Додати необхідні спеції. Маринад можна використовувати до риби чи птиці. Потім уварити в сотейнику і використовувати як соус.