Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря важкий весна › Котлети де-воляй
Котлети де-воляй

Котлети де-воляй

В принципі слово "котлета" французького походження. Котлету де-воляй теж вперше приготував француз. Вона вийшла настільки смачною і ніжною, що швидко стала поширюватися по всій Європі. У нас же вперше її почали подавати в часи правління Петра І. У радянські часи рецепт її був трохи змінений київським кухарем, і з часом її почали називати "котлета по- київськи". Але рецепт самої котлети де-воляй теж залишився дуже популярним. Це дивовижний рецепт, коли начинка котлети із рідким соусом опиняються всередині філе. У первинному варіанті цієї котлети начинкою виступали гриби і сирний соус. Ну а зараз існує досить багато різних варіантів приготування.

Кількість порцій 1
Час приготування 40 хв

  1. 1. Грудинка куряча — 1 шт.
  2. 2. Масло вершкове — 50 г.
  3. 3. Зелень — 30 г.
  4. 4. Білий хліб — 70 г.
  5. 5. Перець білий мелений — за смаком
  6. 6. Сік лимонний — 0,3 ч. л.
  7. 7. Сіль — за смаком
  8. 8. Яйце куряче — 1 шт.
  9. 9. Вода — 1 ст. л.
  10. 10. Борошно пшеничне — 50 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Для приготування зеленого масла, посікти дрібно зелень, змішати з маслом, додати лимонний сік, сіль і білий перець, ретельно перемішати, закатати суміш у харчову плівку, прибрати в холодильник.

  2. Заморозити білий хліб (бажано трохи черствий).

  3. Грудинку без шкіри розділити на два філе, одне побільше, інше поменьше. Обернути обидва філе в плівку, розкачати качалкою. Дістати з холодильника зелене масло, загорнути масляну ковбаску в мале філе, після мале філе загорнути у велике.

  4. Яйця збити виделкою з 1 ст. л. води. Куряче філе обваляти в борошні, після занурити в яйце, потім обваляти в хлібній крихті, яке заздалегідь було охолоджене. Прибрати філе в морозилку на 10 хвилин. Повторити процедуру з борошном, яйцем і крихтою.

  5. Обсмажити котлету у фритюрі при температурі 200°С протягом 6 хвилин. Після, при такій же температурі, в духовці довести до готовності, протягом 4 хвилин.