Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря травневі свята борошно літо › Хрусткі коржі з розмарином
Хрусткі коржі з розмарином

Хрусткі коржі з розмарином

Ці апетитні хрусткі коржі з розмарином – відмінна альтернатива хлібу. Подавати їх можна до будь-якої страви. Рецепт дуже простий і не викличе складнощів навіть у починаючих господарок. Подрібніть розмарин, повинна вийти одна столова ложка. Можете замінити дану пряність будь-якими ароматними травами (чебрець, естрагон, чорний перець). Тісто необхідно замішувати близько чотирьох-п'яти разів і розкачати таким чином, щоб вийшло три тонких коржі. Кожен коржик можете додатково змастити оливковою олією, а листочки розмарину трохи притиснути до поверхні. Випікати необхідно до легкого золотистого відтінку і появи рум'яних цяток.

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Борошно пшеничне — 150 г.
  2. 2. Розмарин свіжий — 4 шт.
  3. 3. Розпушувач — 1 ч. л.
  4. 4. Сіль — 0,75 ч. л.
  5. 5. Вода — 100 мл.
  6. 6. Олія оливкова — 70 мл.
  7. 7. Сіль морська — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Розігріти духовку до 220°C. Змішати борошно, подрібнений розмарин, розпушувач і сіль. Перемішати. Зробити гірку, в центрі сформувати ямку, влити воду разом із олією, обережно перемішати. Замісити тісто.

  2. Розділити тісто на три частини, одну з яких тонко розкачати. Вирізати з тіста круг розміром 25 см.

  3. Деко для випікання застелити харчовим папером, змастити олією, викласти коло тіста, зверху присипати розмарином і морською сіллю. Поставити в духовку на 8-10 хвилин. Після чого, викласти на тарілку і остудити. Виконати все те ж з іншими двома частинами тіста, кожен раз застилаючи деко новим аркушем паперу. Після всього, коржі поламати на шматки.