![Медовий торт "Укус бджоли"](https://img2.zakaz.ua/upload.4e63e8eb60bbb211c4ca07bae923ae88.350x350.jpg)
Медовий торт "Укус бджоли"
- 1. Борошно — 225 г.
- 2. Розпушувач — 10 г.
- 3. Сіль — 3 г.
- 4. Вершкове масло — 125 г.
- 5. Цукор — 150 г.
- 6. Яйце — 5 шт.
- 7. Ванільний екстракт — 5 г.
- 8. Мед (рідкий) — 130 мл.
- 9. Мигдальні пелюстки — 50 г.
- 10. Вершки (35%) — 100 мл.
- 11. Кукурудзяний крохмаль — 25 г.
- 12. Цукрова пудра — 50 г.
- 13. Молоко — 125 мл.
- 14. Мигдальний екстракт — 5 г.
- 15. Смажений мигдаль — 200 г.
-
NOVUS Рівне Гагаріна, 26
-
NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
-
NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
-
Auchan Київ Лугова 12
-
METRO Житомир проспект Незалежності 55В
-
Біотус Київ
-
Таврія В Одеса
-
METRO Львів Дж Вашингтона 8
-
METRO Чернівці
-
Ultramarket Подол Київ
-
METRO Полтава
-
METRO Івано-Франківськ
-
METRO Кривий Ріг
-
METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
-
Таврія В Харків
-
Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
-
Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
-
Auchan Почайна
-
Космос Одеса Академічна 28
-
Auchan, Велика Кільцева 4
-
Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
-
Auchan Київ Біличі
-
Таврія В Івано-Франківськ
-
ЕкоМаркет Радунська
-
MEGAMARKET Подол Київ
-
ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
-
Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
Ultramarket Сурикова
-
За Раз Сурікова
-
AlcoHub Сурікова
-
Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
-
MEGAMARKET Сурикова
-
METRO Київ Кільцева 1В
-
METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
-
METRO Одеса Аеропортівська 29
-
ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
-
METRO Рівне
-
METRO Київ Троєщина
-
METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
-
Master Zoo Київ
-
Auchan Житомир Київська, 77
-
Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
-
METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
-
Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
-
Auchan Київ Антоновича 176
-
Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
-
WineTime Київ Бажана 1е
-
Winetime Івано-Франківськ
-
WineTime Львів
-
WineTime Дніпро
-
Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
-
Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
-
METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
В миску просіяти борошно, з сіллю та розпушувачем, а потім відставити. Окремо до білого збити м'ягке масло з цукром. До масла з цукром по одному ввести 2 яйця і ванільний екстракт при цьому не перестаючи збивати. В суміш з масла, цукру та яєць додати 1/3 борошняної суміші та 2 столові ложки молока та вже не збивати, а лопаткою з силікону акуратно розмішати. Ще два рази додавати борошно та молоко, тобто ще 1/3 борошна та ще 2 столові ложки молока і так двічі. Кожного разу помішуючи лопаткою.
Взяти високу форму для випікання (20 см.), але нероз'ємну (це важливо), змастити маслом и на дно викласти коло із паперу для випікання. Це зробити неодмінно, оскільки мед обов'язково просочиться та не можна буде дістати бісквіт, а так він гарно відстане від стінок та дна. Викласти у форму тісто та розрівняти. Мед трохи підігріти та вилити його просто так на тісто. Він сам розтечеться та просочиться вниз. Так і повинно бути. Мед просочить бісквіт та буде неймовірно смачний корж.
Зверху на мед розкласти пелюстки мигдалю. Відправити в духовку на 40 хвилин приблизно при температурі 180°С. За тортом потрібно слідкувати та зрідка протикати шпажкою. Верхня частина зарум'яниться практично одразу. Якщо буде підсмажуватися сильно, то потрібно накрити фольгою, а інакше - підгорить.
Готовий бісквіт охолодити в формі та витягнути. Розрізати на 2 частини. Гарна текстура - не сухий та не мокрий. Охолодити корж.
Зробити крем. Для цього збити жовтки з пудрою та крохмалем в пишну білу масу. Залити молоко та мигдалеву есенцію та ще раз збити. Поставити ємність з кремом на середній вогонь і при постійному помішуванні варити крем до загустіння. Потім його потрібно повністю охолодити, краще при цьому накрити плівкою.
Мигдаль для декору подрібнити в блендері. Дуже холодні вершки збити в міцну щільну піну. Акуратно ввести вершки в заварний крем, що охолов. Рясно промастити кремом один нижній корж. Залишити для боків. Накрити другим коржом - щоб мигдаль був зверху, промастити боки та обсипати січеними горішками. Торт прибрати в холодильник на 2-3 години.