Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря плита борошно весна › Густий цибулевий суп із сирними булочками
Густий цибулевий суп із сирними булочками

Густий цибулевий суп із сирними булочками

Цибулевий суп відомий ще з часів стародавнього Риму, а сучасні його рецепти запозичені з французької кухні. Цибуля - чудовий овоч, джерело вітамінів і антиоксидантів, тому суп з неї дуже потрібен у раціоні кожної людини. Цибулеві супи сприяють схудненню, допомагають в боротьбі з остеопорозом, а також є думка про їх профілактичні властивості в онкології. Густий цибулевий суп із сирними булочками - дуже смачний і ніжний суп для ситного обіду.

Кількість порцій 3
Час приготування 80 хв

  1. 1. Пекарський порошок — 2 ч. л.
  2. 2. Сир пармезан — 4 ст. л.
  3. 3. Яйце куряче — 1 шт.
  4. 4. Масло вершкове — 140 г.
  5. 5. Борошно пшеничне — 270 г.
  6. 6. Вершки — 6 ст. л.
  7. 7. Лавровий лист — 1 шт.
  8. 8. Морква — 1 шт.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець червоний мелений — за смаком
  11. 11. Сік лимонний — 3 ч. л.
  12. 12. Молоко — 675 мл.
  13. 13. Бульйон овочевий — 600 мл.
  14. 14. Часник — 1 шт.
  15. 15. Цибуля ріпчаста — 500 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. У каструлі розтопити 75 г. вершкового масла, дрібно нарізати цибулю з часником, висипати їх у каструлю з маслом, обсмажити на маленькому вогні протягом 10-15 хвилин до м'якості. Всипати 40 г. борошна, тушкувати 1 хвилину, поступово влити бульйон постійно помішуючи, довести до кипіння. Влити 600 мл. молока, повторно довести до кипіння.

  2. Посолити і поперчити за смаком суміш в каструлі, влити лимонний сік, додати лавровий лист. Накрити кришкою каструлю, тушкувати протягом 25 хвилин. Після чого видалити лавровий лист з каструлі.

  3. Додати попередньо натерту моркву, варити 2-3 хвилини. Влити вершки, довести до кипіння. Зняти з вогню каструлю.

  4. У мисці змішати пекарський порошок, борошно, дрібку солі, перемішати, втерти масло, маса повинна бути крихтою. Додати яйце, сир, влити молоко, замісити тісто.

  5. Сформувати з тіста кульки, випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 220°C, випікати поки не піднімуться.

  6. При подачі розлити суп в тарілки, в кожну покласти по булочці.