Грецьке медове печиво
- 1. Борошно — 250 г
- 2. Розпушувач — 1 ч.л.
- 3. Цукор — 50 г
- 4. Вершкове масло — 150 г
- 5. Мед — 145 г
- 6. Апельсин — 1 шт.
- 7. Волоські горіхи — 25 г
- 8. Цукрова пудра — 115 г
- NOVUS Осокор Здолбунівська 7г
- NOVUS Рівне Гагаріна, 26
- NOVUS пр. Європейського Союзу, 47
- Auchan Київ Лугова 12
- METRO Житомир проспект Незалежності 55В
- Біотус Київ
- Таврія В Одеса
- METRO Чернівці
- Ultramarket Подол Київ
- METRO Полтава
- METRO Івано-Франківськ
- METRO Кривий Ріг
- METRO Вінниця Хмельницьке Шосе 1 0,5км
- Таврія В Харків
- Auchan Львів Сокільники, Стрийська 30
- Auchan Дніпро Нижньодніпровська 17
- Auchan Почайна
- Космос Одеса Академічна 28
- Auchan, Велика Кільцева 4
- Auchan Київ Академіка Глушкова 13Б
- Auchan Київ Біличі
- Таврія В Івано-Франківськ
- ЕкоМаркет Радунська
- MEGAMARKET Подол Київ
- ЕкоМаркет Київ Огієнка, 15А
- Ultramarket Київ Вадима Гетьмана 6
- Ultramarket Сурикова
- За Раз Сурікова
- AlcoHub Сурікова
- Megamarket Київ Вадима Гетьмана 6
- MEGAMARKET Сурикова
- METRO Київ Кільцева 1В
- METRO Харків Гагаріна - проспект Юрія Гагаріна 187/1
- METRO Одеса Аеропортівська 29
- METRO Львів Дж Вашингтона 8
- ЕкоМаркет Вінниця, пр-кт Коцюбинського, 70
- METRO Рівне
- METRO Київ Троєщина
- METRO Запоріжжя Оріхівське шосе 7А
- Master Zoo Київ
- Auchan Чернівці Хотинська, 43
- Auchan Житомир Київська, 77
- Auchan Київ Гната Хоткевича, 1Б
- METRO Дніпро (Запорізьке шосе, 63)
- Auchan Одеса Старомиколаївська дорога 101А
- Auchan Київ Антоновича 176
- Auchan Rive Gauche Здолбунівська 17
- WineTime Київ Бажана 1е
- Winetime Івано-Франківськ
- WineTime Львів
- WineTime Дніпро
- Космос Київ Оноре де Бальзака 2А
- Auchan Київ Сім'ї Сосніних, 17
- METRO Київ Григоренко 43
Етапи готування
Олія (150 г) наріжте кубиками.
Борошно і розпушувач просійте в миску, додайте цукор і все перемішайте.
Додайте масло і руками перетріть його з борошном.
З апельсина зніміть цедру, натріть його на терці, і введіть в цю ж суміш.
Мед (1 ст.л. залиште для начинки) розігрійте на слабкому вогні, щоб він був трохи теплим, і також з'єднайте з борошняної сумішшю. Руками вимісіть тісто (воно має бути досить щільним) і скачайте з нього дві кулі.
Духовку розігрійте до 180°C.
З однієї кулі виліпити 20 печив, скачавши їх у кульки і потім зплюснувши зверху, викладіть на застелений змащений маслом пергаментним папером противень (слідкуйте, щоб між печивом залишалася відстань, тому що під час випічки воно збільшиться в розмірі) і випікайте до золотистого кольору (близько 10 хвилин). Порада: якщо потримати тісто в холодильнику 30-60 хвилин, ліпити печиво буде легше.
Волоські горіхи розламайте на шматочки (не дуже дрібно). До речі, в цьому рецепті можна використовувати й інші горіхи на ваш смак.
Виліпити 20 печив з другої кулі, викладіть зверху горіхи і випікайте, як і першу партію. Всі печива остудіть.
Приготуйте начинку. Для цього перетріть 50 г м'якого вершкового масла з цукровою пудрою і медом.
Одну половинку печива (без горіхів) змастіть начинкою, зверху "приклейте" другу половинку (з горіхами). У вас повинно вийти 20 печив.