Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти вечеря європейська різдво випічка › Різдвяні пряники "будиночки"
Різдвяні пряники "будиночки"

Різдвяні пряники "будиночки"

Як приємно готуватися до новорічних свят. Приготування до новорічних свят занурює нас в особливий світ, світ дива і казок. Немає людей, які не люблять новорічні свята. Тому пропонуємо вам оригінальний рецепт різдвяних пряників "будиночки". Ці печива за смаком дуже сподобаються всім вашим членам сім'ї. Адже, виглядають вони дуже по-домашньому. Оформлено печиво у вигляді будиночка, на даху якого багато снігу, а у вікні видно свічку. Адже, Різдво - це саме сімейне і тихе свято. Тому різдвяні пряники "будиночки", дизайн яких нагадує тиху домашню атмосферу, дуже добре підійдуть в якості десерту на різдвяний стіл.

Кількість порцій 8
Час приготування 40 хв

  1. 1. Мед — 400 г.
  2. 2. Цукор — 400 г.
  3. 3. Смалець — 250 г.
  4. 4. Мелена кориця — 2 ст. л.
  5. 5. Імбир мелений — 2 ст. л.
  6. 6. Борошно вищого гатунку — 750 г.
  7. 7. Житнє борошно — 250 г.
  8. 8. Яйця — 5 шт.
  9. 9. Сода — 3 ч. л.
  10. 10. Молоко — 0,5 л.
  11. 11. Цукрова пудра — 500 г.
  12. 12. Лимонний сік — 1 ч. л.
  13. 13. Кип'ячена вода — 2 ст. л.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Цукор, мед, смалець і спеції покласти в каструлю і на повільному вогні довести до кипіння, але не кип'ятити. Охолодити суміш до кімнатної температури.

  2. Потім додати яйця, соду, молоко, борошно і замісити тісто. Тісто має постояти добу в холодильнику.

  3. Потім розкачати тісто (близько 4 мм.) і вирізати фігурки "будиночків", випікати при температурі близько 180°C до золотистого кольору.

  4. Для прикраси "будиночків" білок злегка збити, потім поступово додати цукрову пудру, лимонний сік і збивати міксером близько 5 хвилин.

  5. Додати суміш у кондитерський мішок і намалювати контур, а також декор будиночка (вікна, двері, бурульки).

  6. Для заповнення контуру будиночка потрібно розвести глазур до більш рідкого стану. Для цього додати 2 ст. л. звичайної, трохи теплої кип'яченої води. Така глазур буде добре розтікатися по прянику.

  7. Отриманий малюнок сохне близько 2-х годин.