Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Чилі кон карне

Чилі кон карне

Бажана гостя, мексиканська кухня із нотками іспанських традицій уміє дивувати. Цього разу підкорювати нас буде страва Чилі кон карне (що з іспанської означає "чилі з м'ясом"). Набір продуктів незвичайний. Тут і гострота (перець чилі) і пікантна солодкість (шоколад) - набір кулінарних мексиканських особливостей. Наприклад, м'ясо й асорті з різних добавок і спецій давно стале і звичне поєднання, і може мінятися залежно від смакових переваг. Також, за бажанням, можна зменшити у страві гостроту. Вийде в міру гостро і збадьорююче. Обов'язково виділіть час на приготування страви мексиканської кухні!

Кількість порцій 4
Час приготування 180 хв

  1. 1. Яловичина — 700 г.
  2. 2. Прянощі (зіра, орегано, чілі мелений) — 1 ч. л.
  3. 3. Часник — 3 часточки
  4. 4. Квасоля червона у власному соку — 500 г.
  5. 5. Гіркий шоколад — 15 г.
  6. 6. Олія — 5 ст. л.
  7. 7. Цибуля — 1 шт.
  8. 8. Перець солодкий — 1/2 шт.
  9. 9. Помідори (консервовані) — 650 г.
  10. 10. Цукор — 25 г.
  11. 11. Лайм — 1 шт.
  12. 12. Перець чилі — 2 шт.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. М'ясо (яловичину) порізати на дуже маленькі шматочки. Покласти в миску і ненадовго відкласти у сторону.

  2. У сковороді підігріти соняшникову олію. Узяти м'ясо і обсмажити. Готування яловичини повинне дійти від випарювання рідини до початку зарум'янювання.

  3. Перейти до прянощів і овочів. Орегано, перець чілі і зіру змішати в ступці і подрібнити.

  4. Овочі очистити і помити: часник, чилі, цибулю, болгарський перець. Нарізати кубиками і покласти в миску.

  5. Тим часом, обсмажене м'ясо перекласти в каструлю. У сковороду, де готувалося м'ясо всипати цибулю. Обсмажити до прозорості і підсипати інші овочі. Помішати все і готувати 3 хвилини. Засипати спеції.

  6. На слабкому вогні протушкувати суміш ще 3 хвилини. Готову овочеву суміш висипати в каструлю з м'ясом.

  7. Залити вміст каструлі консервованими томатами. Потім - 1/2 склянки окропу (можна замінити бульйоном). Посолити. Додати цукор і перемішати.

  8. Тушкувати 90 хвилин на слабенькому вогні. Після - засипати квасолю. В цей час розрізати лайм навпіл. Видавити з половинки сік. Влити в каструлю.

  9. Не забувати помішувати. Тушкувати, накривши кришкою, ще 30 хвилин. Шоколад (гіркий) поламати на шматочки і за 5 хвилин до готовності страви всипати в каструлю. Знову добре перемішати. Готово!