Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід борошно літо › Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками
Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками

Угорська кухня відома своїми лаконічними і простими, але в теж час вишуканими першими стравами. Угорський суп-пюре зі шпинату з вершками – тому прямий доказ. Густий по консистенції, однак, легкий для шлунка супчик має насичений зелений колір і «шовкову» текстуру завдяки вмісту пюре зі шпинату. Цей надзвичайно корисний продукт називають «зеленим листовим королем». І не даремно, адже шпинат – справжнє джерело вітамінів, мінералів і цінних речовин. А фахівці з харчування по достоїнству віддають йому почесне перше місце серед усіх зелених овочів у рейтингу корисності. Ну, от як не приготувати такий цінний шпинатно-вершковий супчик?

Кількість порцій 4
Час приготування 40 хв

  1. 1. Шпинат — 500 г.
  2. 2. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  3. 3. Масло вершкове — 30 г.
  4. 4. Борошно пшеничне — 3 ст.л.
  5. 5. Сіль — за смаком
  6. 6. Яйце куряче — 2 шт.
  7. 7. Перець чорний мелений — за смаком
  8. 8. Вершки — 250 мл.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Шпинат відварити і подрібнити в блендері.

  2. На розігрітій сковороді у вершковому маслі обсмажити ріпчасту цибулю, додати до неї на сковороду борошно, перемішати.

  3. Змішати воду, в якій варився шпинат із обсмаженою цибулею і шпинатним пюре. Поставити на вогонь, двести суміш до кипіння, варити до загустіння.

  4. Додати сіль і перець за смаком. Влити вершки, помішуючи. Не доводити до кипіння. Вимкнути вогонь.

  5. При подачі розлити по тарілках суп, покласти в кожну половинку звареного яйця.