Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід українська на кожен день › Вареники з картоплею
Вареники з картоплею

Вареники з картоплею

Вареники - стара добра страва. Ще в стародавні часи наші предки робили їх на свята. І хоч зараз вони вважаються більше повсякденною стравою, але якою смачною і незамінною. Це вам не магазинні вироби з тіста. Домашні вареники - це дуже смачно і ситно. З'ївши кілька таких вареничків, відчуваєш, що вже наївся. Начинка вареників буває дуже різноманітною: від картоплі до вишень. Головне - це додати трохи цукру, якщо ви робите солодкі вареники. А все інше - справа смаку. Вареники - це універсальна страва, на всі випадки життя. Хвалити їх можна довго, легше просто приготувати!

Кількість порцій 4
Час приготування 120 хв

  1. 1. Картопля — 500 г.
  2. 2. Борошно — 500 г.
  3. 3. Молоко — 0.5 склянки
  4. 4. Яйця — 2 шт.
  5. 5. Цибуля — 2 шт.
  6. 6. Вершкове масло — 50 г.
  7. 7. Рослинна олія — 50 мл.
  8. 8. Цукор — 2 ст. л.
  9. 9. Сіль — за смаком
  10. 10. Перець — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Картоплю очистити, відварити до готовності.

  2. Змішати просіяне з сіллю борошно з яйцями, молоком і 2 ст. л. рослинної олії. Вимісити однорідне тісто, накрити і залишити на 30 хв.

  3. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Половину подрібненої цибулі обсмажити в рослинній олії протягом приблизно 6 хв.

  4. Картоплю з вершковим маслом розім'яти в пюре. Додати обсмажену цибулю, посолити, поперчити і перемішати.

  5. Решту цибулі обсмажити в 1 ст. л. вершкового масла протягом 10 хв. Додати цукор і готувати, поки він повністю не розтане. Зняти з вогню, перекласти в миску і залишити в теплому місці.

  6. Тісто розкачати в тонкий пласт. Вирізати з нього кружечки діаметром приблизно 7 см. Розкласти в них начинку, скласти їх навпіл і вологими руками защепити краї.

  7. Викласти вареники в киплячу підсолену воду. Коли вони спливуть, варити ще 3 хв. Готові вареники помістити в миску з карамелізованою цибулею, перемішати і подати до столу. Можна присипати тонко нарізаною зеленою цибулею.