Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Zakaz.ua Рецепти обід середній плита › Варення із інжиру
Варення із інжиру

Варення із інжиру

Хочете, аби літо тривало у вашому будинку цілий рік? Приготуйте варення з інжиру за нашим рецептом, і тоді в будь-який час року у вашому будинку буде по-літньому світло і сонячно. Це надзвичайно смачне і запашне варення можна використовувати і як начинку на пироги, і замість крему на тортик, і навіть додавати в кашу, коли ваш маленький вередун відмовляється від сніданку. А можна просто побалувати себе під час вечірнього чаювання холодним грудневим вечором. Смак його нагадає вам шум морського прибою жарким літнім вечором, і романтичну вечерю на пустельному кримському березі. І знову поманить вас вітер далеких мандрівок в далекі спекотні країни.

Кількість порцій 6
Час приготування 60 хв

  1. 1. Інжир — 1 кг.
  2. 2. Цукор — 1 кг.
  3. 3. Гвоздика — 10 шт.
  4. 4. Вода — 200 г.
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Інжир промити, наколоти кожен плід в декількох місцях.

  2. Цукор висипати в каструлю, додати воду, зварити сироп, довести до кипіння, додати підготовлені плоди інжиру. Забрати каструлю з вогню, залишити до ранку.

  3. Після, варити на сильному вогні 20-30 хвилин, до готовності, знімаючи пінку.

  4. Простерилізувати банки, заповнити їх гарячим варенням, додати гвоздику, щільно закрити кришками.