Час до закриття найближчого вікна доставки Укр Рус Eng
Тушковані курячі серця зі спагеті

Тушковані курячі серця зі спагеті

Любителям субпродуктів запропонований рецепт італійської кухні припаде до душі. Завдяки своїй доступності і корисним властивостям курячі серця – вельми популярний продукт. Ароматний томатний соус з пряними травами підкреслює делікатний смак сердечок, роблячи їх м'якими, соковитими і апетитними. Очистити серця можна як до варіння, так і після. У другому випадку легше буде зняти плівку, а сам бульйон буде більш наваристий. Шкірку з помідорів знімаємо, попередньо обшпаривши їх крутим окропом. Видаляємо насіння. Якщо томатний соус виходить дуже рідким, зніміть кришку, щоб рідина випарилася, або додайте трохи борошна. У підсолену воду додайте ложку рослинної олії і Ваші спагеті не злипнуться.

Кількість порцій 6
Час приготування 50 хв

  1. 1. Курячі серця — 1 кг.
  2. 2. Помідори — 1 шт.
  3. 3. Часник — 6 зубчиків
  4. 4. Цибуля ріпчаста — 2 шт.
  5. 5. Вершкове масло — 50 г.
  6. 6. Тертий імбир — 1 ст. л.
  7. 7. Спагеті — 400 г.
  8. 8. Сир Пармезан — 100 г.
  9. 9. Петрушка — 1 пучок
  10. 10. Коріандр — за смаком
  11. 11. Паприка — за смаком
  12. 12. Лавровий лист — за смаком
  13. 13. Cіль — за смаком
  14. 14. Чорний мелений перець — за смаком
  15. 15. Червоний мелений перець — за смаком
  16. 16. Соняшникова олія — за смаком
Інгредієнти для цього рецепту ви можете купити в таких супермаркетах:

Етапи готування

  1. Курячі серця поставити варити на середній вогонь. Коли вода закипить, зменшити вогонь і дати прокипіти хвилин 10.

  2. Акуратно зняти з помідора шкірку і натерти його на тертці або подрібнити блендером.

  3. Цибулю очистити від лушпиння та дрібно нарізати.

  4. Часник теж очистити і натерти на дрібній тертці.

  5. Серця дістати з бульйону (бульйон не виливати), очистити і обрізати зайве. Потім розрізати серця навпіл.

  6. На сковороді розігріти рослинну олію. Далі трохи обсмажити часник і зняти його.

  7. Потім обсмажити на сковороді серця, помішуючи. Через хвилину-дві додати цибулю і продовжувати смажити. Потім додати вершкове масло.

  8. Закрити кришкою і смажити до тих пір, поки цибуля не стане прозорою.

  9. Після чого додати на сковороду перемелений помідор і склянку бульйону.

  10. Також додати тертий імбир і всі спеції. Посолити за смаком, добре перемішати, накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні 25-30 хвилин.

  11. Зварити спагеті в підсоленій воді як зазначено на упаковці. Потім викинути їх на друшляк.

  12. Пармезан натерти на крупній тертці. Петрушку дрібно нарізати.

  13. Подавати, виклавши спагеті на тарілку, зверху - соус з курячими серцями. Все присипати пармезаном і петрушкою.